Προσκύνημα στο Άγιον Όρος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΩΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ

         Επίσκεψη πραγματοποίησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Τελίδης στην Αδελφότητα των Θωμάδων στην Σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος για να παρευρεθεί στην Πανήγυρη και να βοηθήσει τους αδελφούς του κελιού στις προετοιμασίες αυτής. Με την ευλογία του Γέροντα της Αδελφότητος π. Θωμά τελούσε τις ακολουθίες και καθημερινά στην Θεία Λειτουργία μνημόνευε τα ονόματα των ενοριτών του.
          Συναισθηματικά φορτισμένος μετά την Πανήγυρη και αφού πήρε την ευχή του Γέροντα και των υπολοίπων της Αδελφότητος πήρε τον δρόμο της επιστροφής.
       Γυρίζοντας και πάλι στον Ναό και στις υποχρεώσεις του μετέφερε στους ενορίτες και στους συνεργάτες του τις ευλογίες από το Περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιον Όρος, δίνοντάς τους ένα μικρό αναμνηστικό φυλακτό από το λείψανο της Αγίας Άννας.
       Επόμενο προσκύνημα στην Αδελφότητα των Θωμάδων στο μεγάλο Πανηγύρι του κελιού στην ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά στο τέλος της Διακαινησίμου Εβδομάδος.

Ευλογείτε!!!

Καθημερινά τελείται Εσπερινός, Παράκληση της Παναγίας, Χαιρετισμοί του Απ. Θωμά και Απόδειπνο

Αξημέρωτα, λίγο πριν την Θεία Λειτουργία Αρτοκλασία τελέστηκε για τον εορτάζοντα Γέροντα της αδελφότητας π. Θωμά

Μετά την Αγρυπνία με το πρώτο φως της ημέρας παρατέθηκε τράπεζα για τους αδελφούς και τους προσκυνητές που παρευρέθηκαν στην Πανήγυρη


π. Χρυσόστομος με τον Γέροντά του π. Παύλο των Θωμάδων


Η ανάβαση στο κελί γίνεται ή με τα πόδια ή με τα μουλάρια στα δύσβατα και στενά μονοπάτια της Αγίας Άννας

TAG