ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμήν και μνήμην της Αγίας Αικατερίνης.

                                         Γέμισε για άλλη μια φορά ο ναός μας.


         Στίς 9.00 το βράδυ χτύπησε η καμπάνα του ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, για να καλέσει τους πιστούς στην αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης.
        Η ακολουθία άρχισε με την Θ' ώρα, ακολούθησε Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασίες που έφεραν οι Κατερίνες για την εορτή τους, κατόπιν έγινε ο Όρθρος και τέλος η Θεία Λειτουργία.
         Γύρω στην 1.00 το πρωΐ ο ιερέας είπε το "Δι'ευχών" και ακολούθησε Τράπεζα στο αρχονταρίκι του ναού με τσαΐ και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες της διακονίας της εκκλησίας μας για τον κόσμο που παραβρέθηκε στην αγρυπνία μας.
        Η κατανυκτική ατμόσφαιρα, οι μικρές διαφορές στο τυπικό των ακολουθιών στις αγρυπνίες, η ησυχία και η ηρεμία μέσα στον ναό μας, έκανε τις προσευχές μας δυνατές και ικανές να φθάσουν στην Αγία Αικατερίνη, για να πρεσβεύσει στον Θεό για την σωτηρία μας, για υγεία και ευτυχία στους οικείους μας.
         Στο αρχονταρίκι του ναού, κατά το παραδοσιακό πλέον κέρασμα, ο ιερέας ευχήθηκε σε όλους καλό ξημέρωμα και ανανέωσε το ραντεβού, για την επόμενη αγρυπνία που θα γίνει το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, μα και για να εορταστεί το ξεχωριστό για τον π. Χρυσόστομο, εφημέριο του ναού των Αγίων Θεοπατόρων,  γεγονός της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του.

                           Βοήθεια και προστάτης μας η Αγία Αικατερίνη.









TAG