ΜΙΚΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Εορτάσθηκε και φέτος η Σύλληψις της Αγίας Άννης στον ναό μας.

          Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων, εορτάσθηκε πανηγυρικά η Σύλληψις της Παναγίας μας από την Αγία Άννα.
         Μεγάλη εορτή η σημερινή, γιατί από αυτό το γεγονός αρχίζει η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.Θα ακολουθήσει η Γέννησις της Θεοτόκου, η Γέννησις του Χριστού, η Σταύρωσις, η Ανάστασις και τελικά η λύτρωσις όλων μας.
         Η γιαγιά του Χριστού, στα 61 της χρόνια και σε βαθιά γεράματα θαυματουργικώς θα φέρει στον κόσμο την μητέρα του Χριστού, την ΜΑΝΑ όλων μας, ένα δώρο από τον Θεό, που θα το γυρίσει πίσω σε Αυτόν μετά από τρία χρόνια, προσφέροντας την στην υπηρεσία Του, δείχνοντας έτσι το μεγαλείο της ψυχής της, γιατί του δίνει ότι πολυτιμότερο έχει. Την μονάκριβη κόρη της.
          Ο Θεός, για την μητέρα Του Υιού του, διαλέγει το πιο ενάρετο ζευγάρι της εποχής εκείνης, τον Ιωακείμ και την Άννα και τους αναθέτει την ανατροφή της.Αυτοί, της δίνουν όλη την αγάπη τους, μετά εκπληρώνουν το τάμα τους και την οδηγούν στον ναό, στα ''Άγια των Αγίων'' και όταν η Παναγία γίνεται 11 ετών παραδίδουν το άγιο πνεύμα τους στον Θεό και παίρνουν την θέση τους μαζί με τους υπόλοιπους Δικαίους, για να μνημονεύονται πια από τους ιερείς μας καθημερινά, στο τέλος κάθε ακολουθίας...''των Αγίων ενδόξων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης'' ...''και εις τους αιώνες των αιώνων''.
          Ο ναός των Αγίων Θεοπατόρων γέμισε από προσκυνητές, η Αγία Άννα τους κάλεσε και αυτοί ήρθαν να της πουν τον καημό τους, για το παιδί που δυσκολεύονται να κάνουν, για την δύσκολη και επίπονη γέννα που έρχεται, για να προστατέψει η Αγία μας τα παιδιά που έχουν, για να φέρει πίσω στον σωστό δρόμο αυτά που τους παραστράτισαν. Και η Αγία Άννα τους άκουσε όλους και θα τους δώσει ότι επιθυμούν, γιατί ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος να τους ακούσει και να τους συμπαρασταθεί στον αγώνα τους αν όχι η μάνα της Παναγίας μας.
          Στο τέλος κάθε ακολουθίας και τις δύο μέρες ο ιερέας μάζευε τα ζευγάρια στο μικρό παρεκκλησάκι του ναού, και διάβαζε την ειδική ευχή της Αγίας Άννας για ΕΥΤΕΚΝΙΑ,ΕΥΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ μνημονεύοντας τα ονόματα τους και αφήνοντας τα στο προσκεφάλι της Αγίας μας.

Αγία Άννα και ΓΙΑΓΙΑ μας, να προστατεύεις τους γονείς και τα παιδιά όλου του κόσμου!!!




"Κύριε εκέκραξα..."

Η Λιτή του Εσπερινού

Ο π. Ιωάννης φιλοξενούμενος από τον καθεδρικό της Ευκαρπίας τον Άγιο Γεώργιο, στην πανήγυρη μας κατά την αρτοκλασία.

Ο π.Παύλος ευλογεί "τον άρτον τον οίνον και το έλαιον" στην αρτοκλασία, και ο π. Ευστράτιος από τηνΑγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου μας τιμά και αυτός με την παρουσία του.







       
Ο π.Παύλος κηρύττει τον Θείον Λόγον.

Ο π.Παύλος πάντα τιμά τους Αγίους Θεοπάτορες και ιδιαίτερα την Αγία Άννα, μιάς και η μετάνοια του είναι στην Αγία Άννα, στο Άγιον Όρος, στην αδελφότητα των Θωμάδων.

Φιλοξενούμενος μας και ο π. Αθανάσιος από την Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στην Πανήγυρη.

"Σοφία. Ορθοί"


"Πάντων ημών..."


Μνημόνευσις από τον π. Παύλο "ζώντων τε και κεκοιμημένων"

"Τάς θύρας, τάς θύρας..."

Στην πανήγυρη μας και ο Αγιαννανίτης π. Νεκτάριος, που συμπροσευχήθηκε μαζί μας.

 

Και του χρόνου να μας έχει ο Θεός καλά να εορτάσουμε την Σύλληψη της Αγίας Άννας.


TAG