Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Γέμισε η ψυχή μας.

         Παρότι ήταν ίσως η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα,ο ναός μας γέμισε με τις ψυχές των πιστών,που αψήφισαν την χαμηλή θερμοκρασία και ήρθαν να πάρουν δύναμη από την νυκτερινή προσευχή,που τουλάχιστον μία φορά τον μήνα τελείται στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
         Έξω το κρύο ήταν τσουχτερό,μα στον ναό μας είχαμε φροντίσει να υπάρχει ζεστασιά που μαζί με τον χαμηλό φωτισμό από τα κεριά και τα καντήλια και τον ήχο από τις ψαλμωδίες, δημιουργούσαν την κατανυκτική  εκείνη ατμόσφαιρα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να επικοινωνήσει με τον Θεό.
         Ο π.Χρυσόστομος "λειτούργησε",τιμώντας έτσι και τον Άγιο του, που εορτάσαμε την ανακομιδή των ιερών του λειψάνων,ενώ ο π.Παύλος, από τους Θωμάδες του Αγίου Όρους,μαζί με τον ψάλτη του ναού μας,τον κ.Κωνσταντίνο Παπαγερούδη, ανέλαβαν το αναλόγιο και την ψαλτική ευθύνη της Αγρυπνίας μας.
         Τα "γράμματα"πολλά,οι ύμνοι όμορφοι,οι ψάλτες μας καλλίφωνοι και έτσι παρασύρθηκε ο ιερέας και  άργησε το "δι'ευχών". Ήταν 1.00 το πρωί όταν μας μοίρασε το αντίδωρο και αμέσως μετά μαζευτήκαμε στο αρχονταρίκι όπου μας περίμενε μία νόστιμη ζεστή σούπα,όπως μας το υποσχέθηκε ο π.Χρυσόστομος,κέρασμα για την εορτή του.
         Ο π.Παύλος ευλόγησε την τράπεζα και τα τριάντα περίπου άτομα που άντεξαν την ευλογημένη ταλαιπωρία της Αγρυπνίας ,κάθισαν μαζί μας και απόλαυσαν το λιτό νηστίσιμο,μα τόσο νόστιμο δείπνο που ετοίμασε η κα.Ζωή Σαββίδου,ενώ την επιμέλεια όλης της τράπεζας είχαν οι κυρίες της διακονίας του ναού μας με μπροστάρισσες την κα.Σουλτάνα Καραϊσαρίδου και την κα.Δόμνα Ιωαννίδου.
        Ο π.Χρυσόστομος ήρθε λίγο αργότερα και αυτός, αφού πρώτα τακτοποίησε τις υποχρεώσεις του στο Ιερό, μετά την Θεία Λειτουργία,του ευχηθήκαμε "Χρόνια Πολλά" και "Καλό Παράδεισο" όπως συνηθίζουν να εύχονται οι Αγιορείτες πατέρες και πριν φύγουμε, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη Αγρυπνία μας, που σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακολουθιών του ναού θα είναι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το βράδυ,για την μνήμη του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού και προστάτη των καρκινοπαθών.

Σάς περιμένουμε και πάλι!!!



Ο π.Παύλος πάντα συμμετέχει στις Αγρυπνίες μας.

Ο Κοσμάς πρωτεργάτης στην κατασκευή της ιστοσελίδας μας και βοηθός στην Αγρυπνία μας,του π.Χρυσοστόμου μαζί με τον μικρό Παναγιώτη.

"Ευλόγει η ψυχή μου, τον Κύριον..."

"Μνήσθητι, Δέσποτα φιλάνθρωπε, των δούλων σου..."




"Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου.Αμήν."

"Λάβετε φάγετε..."

Η κα.Δόμνα σερβίρει με χαρά τον κόσμο που μας τίμησε στην Αγρυπνία και στην εορταστική τράπεζα.

Η κα.Ζωή που απέσπασε από όλους μας τις καλύτερες κριτικές για την σούπα της.

"Χριστέ ο Θεός,ευλόγησον τα περισσεύματα της τραπέζης ταύτης..."

TAG