ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

Ο Άγιος Παρθένιος ήταν μαζί μας.

       Τελέστηκε η ακολουθία της Αγρυπνίας στον ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το βράδυ, στην μνήμη του Αγίου Παρθενίου,επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού και προστάτη των καρκινοπαθών.
      Όλοι μας κάτι είχαμε να του ζητήσουμε στην προσευχή μας την ώρα της Αγρυπνίας,άλλοι για εμάς,άλλοι για συγγενικά μας πρόσωπα,για φίλους και γνωστούς μας και ο ιερέας μας του ζήτησε, κάνοντας την Θεία Λειτουργία του,υγεία για όλον τον κόσμο που βασανίζεται από αυτήν την τόσο δύσκολη και άσχημη αρρώστια.
        Μπροστά στην Αγία Πρόθεση,ο ιερέας, έβγαζε "μερίδες" από το πρόσφορο που μόλις προσκόμισε και τις εναπόθετε μία μία στο ιερό δισκάριο,μνημονεύοντας όλα τα ονόματα που έφεραν οι πιστοί.
         Η Αγρυπνία μας τελείωσε στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι περίμενε τους πιστούς που άντεξαν αυτήν την ευλογημένη ταλαιπωρία της Αγρυπνίας.
        Οι κυρίες μας μαζί με το τσάι είχαν ετοιμάσει και αρκετά κεράσματα για τον κόσμο,δείχνοντας έτσι την φιλοξενεία των Ανθοκηπιωτών αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους στην μαγειρική.
         Πήραμε όλοι την ευχή του ιερέα και τον ευχαριστήσαμε για τα Θεία Δώρα που μας πρόσφερε και αυτός αρπάζοντας την ευκαιρία μας είπε κάποια από τα λόγια του Αγίου Παρθενίου:

"Διατί με ευχαριστείτε;Δέν έχω τέτοια αξίωση.Μήπως είμαστε ξένοι;Εμείς είμαστε αδέλφια.Τι δε απλούστερο και φυσικότερο από το να βοηθά αδελφός τους αδελφούς;"

"Η Άκρα Ταπείνωσις"

"Άγιε Παρθένιε και θαυματουργέ,πρέσβευε υπέρ υγείας και Θείας Βοηθείας των δούλων του Θεού..."

Η χορωδία των ψαλτών μας, βοήθησαν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγρυπνίας μας.

"Μνήσθητι Δέσποτα φιλάνθρωπε..."

Το αρχονταρίκι μας γέμισε και πάλι,γεμίζοντας την ψυχή μας.


TAG