ΕΙΔΗΣΙΣ:Β΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

"Χαίρε, η γή της επαγγελίας, χαίρε, εξ ής ρέει μέλι και γάλα.   Χαίρε, νύμφη, ανύμφευτε".

        Όλη η ανθρωπότητα"Χαιρετά"σήμερα, για δεύτερη Παρασκευή την Παναγιά, την βάζει ξανά στην μέση των εκκλησιών, την προσκυνά και πάλι και της ζητά να μεσιτεύει στον Υιό της και Θεό μας, για εμάς και τα παιδιά μας,τους φίλους και τους συγγενείς μας.
         Έτσι και εμείς, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,τους γονείς της Παναγιάς και Μητέρας μας,στολίσαμε την εικόνα της με τα πιο μυρωδάτα λουλούδια, τα πιο όμορφα, τα καλύτερα των Ανθοκήπων, την τοποθετήσαμε σε όμορφο δισκέλι, πάνω σε πανέμορφα ασπροκέντια, φτιαγμένα από τις καλύτερες κεντήτρες μας, και στην πιο περίοπτη θέση του ναού, ο ιερέας μας της βροντοφώναξε 'Χαίρε νύμφη ανύμφευτε".
        Εδώ, στο "σπίτι των γονιών της" η Παναγία, μας έβλεπε και μας χαιρόταν,μας καμάρωνε και μας ενθάρρυνε, να έχουμε πίστη στον Θεό και να μην φοβόμαστε τον διάβολο,να έχουμε αγάπη μεταξύ μας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να προσέχουμε τα παιδιά μας και να τα φυλάμε από την πονηριά και την κακία των ανθρώπων, να ζούμε την ζωή μας όπως μας δίδαξαν οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι Άγιοι μας, να είμαστε κοντά στην εκκλησιά και στους ιερείς μας.



       Και αν εμείς είμαστε σωστοί,τότε και η Θεοτόκος θα ακούει τον πόνο μας και θα μας συντρέχει,θα μας αγαπά και θα μας ανακουφίζει από τις δυσκολίες της ζωής,θα αγκαλιάζει τα παιδιά μας και τίποτε,μα τίποτε δεν θα μπορεί να μας ακουμπήσει.
       Ερχόμαστε λοιπόν κάθε Παρασκευή στις 7.30 μ.μ στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας και τελούμε τους "Χαιρετισμούς της Θεοτόκου", όλοι μαζί με μια φωνή της ψάλλουμε το...

 "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε"

Στολισμένη η εικόνα της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής.

Οι ιερόπαιδες του ναού με καμάρι πλαισιώνουν τον ιερέα.
Μα και ο ιερέας μας καμαρώνει για τα παιδιά του.

"Άσπιλε,αμόλυντε,άφθορε, άχραντε,αγνή Παρθένε..."
Στο τέλος των "Χαιρετισμών" ο π.Χρυσόστομος μας μίλησε για την Παναγία.

TAG