ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΑΝΑΧΩΡΗΤΗ

Η Ενορία μας αγαπά τις Αγρυπνίες.

       Έτσι μόλις γυρίσαμε από την Αγρυπνία στην Αγία Άννα στο Άγιον Όρος, κάναμε και εμείς εδώ την προγραμματισμένη από την αρχή του μήνα ακόμα Αγρυπνία μας για να τιμήσουμε τον Άγιο Κυριακό τον Αναχωρητή.
       Αστεία βεβαίως η σύγκριση της αγιορείτικης δεκάωρης και πλέον Αγρυπνίας με την δική μας που κρατά τρεις περίπου ώρες, όπως δεν μπορεί να γίνει και καμία σύγκριση με την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Άγιο Όρος σε σχέση με την πολύβουη και αγχώδη καθημερινότητα της ζωής στην πόλη ή στον "κόσμο " όπως λένε οι μοναχοί για τον έξω του Αγίου Όρους χώρο.
        Όμως η προσέλευση των πιστών στις Αγρυπνίες μας και η γνήσια κατάνυξη του κατά την διάρκεια τους, μας δείχνει πως ο κόσμος διψά για την πνευματικότητα και για μοναστηριακές ακολουθίες και μπορούν έστω και στον "κόσμο" να ξεδιψάσουν, αν εμείς βεβαίως τους προσφέρουμε το νερό του Χριστού, αυτό που αν το πιεις δεν θα ξαναδιψάσεις ποτέ.
         Στην Ενορία μας ο Άγιος Κυρικός ο αναχωρητής εορτάστηκε με Αγρυπνία αυτόν τον μήνα και για τον άλλο μήνα θα εορταστεί η Άγία Χρυσή η νεομάρτυς,την Παρασκευή 12 του Οκτώβρη και πάλι την ίδια ώρα 9 το βράδυ θα χτυπήσουν οι καμπάνες για να προσκαλέσουν τους πιστούς και μέχρι τις 12.30,το πολύ 1 το πρωΐ θα έχουμε τελειώσει.
        Και πάντα στο τέλος κάθε Αγρυπνίας η καθιερωμένη Τράπεζα που αυτήν την φορά ήταν και εορταστική αφού είχε όλα τα κεράσματα επάνω της για την εορτή του κ. Κυριάκου Καραϊσαρίδη, που η σύζυγος του κ. Σουλτάνα, μέλος του φιλοπτώχου της Ενορίας μας είχε ετοιμάσει επιμελώς για να κεραστεί όλο το εκκλησίασμα και για την κόπωση της Αγρυπνίας.Όμως και άλλος Κυριάκος υπήρχε στην παρέα μας αυτός από την Ενορία του Αγίου Ραφαήλ στα Μετέωρα που ήρθε να συμπροσευχηθεί μαζί μας στην ονομαστική του εορτή.Χρόνια τους πολλά και ευλογημένα!!!
        Στην συνέχεια της ανάρτησης μας θα δείτε λίγες φωτογραφίες της Ακολουθίας της Αγρυπνίας που τραβήχτηκαν με πολύ αγάπη για να σας κάνουμε μέτοχους και αν σας αρέσει και συμμέτοχους της λατρευτικής μας ζωής εδώ στο "πατρικό" της Παναγιάς, στο σπίτι των γονιών της των Θεοπατόρων, του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας στην όμορφη Δυτική Θεσσσαλονίκη.

Ευχόμαστε στους αναγνώστες και σε όλο τον κόσμο,
μια όμορφη και ευλογημένη Κυριακή!!!


Η θυμίασις προ της Αγρυπνίας.


Ο ιεροψάλτης μας έτοιμος για να αρχίσουμε.

«Δόξα τῇ ἁγίᾳ, καὶ ὁμοουσίῳ, καὶ ζωοποιῷ, καὶ ἀδιαιρέτῳ Τριάδι...»

Εισοδεύθηκε η εικόνα του Αγίου Κυριακού κατά την διάρκεια της Λιτής και ο ιερεύς την εναποθέτει στο τρισκέλι στο κέντρο του ναού.
Η Αρτοκλασία που έφερε ο κ.Κυριάκος για την εορτή του, τελείτε εκ του ιερέως.

Στους Αίνους, χρίζει ο ιερέας τους πιστούς με το έλαιο της εικόνος του Αγίου Κυριακού"είς ίασιν ψυχής τε και σώματος".
Ο ιερεύς παίρνει "καιρό", προ της Θείας Λειτουργίας,στον Όρθρο.

Και ο άλλος εορτάζων ο κ.Κυριάκος από την Ενορία του Αγ. Ραφαήλ,ο οποίος βοηθά τον ψάλτη μας στο αναλόγιο.

"Πάντων ημών και πάντων των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών..."


Ο ιερέας μας π.Χρυσόστομος διαβάζει την ευχή του κολλύβου του Αγίου Κυρικού...
...Μοιράζει το αντίδωρο...Χρόνια πολλά Θείο Κυριάκο!!!...
...και όλοι στο Αρχονταρίκι του Ναού μας για την καθιερωμένη και σήμερα εορταστική Τράπεζα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΣ!!!
TAG