ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ

"Ήρθε" το Άγιον Όρος στην Ενορία μας...

        ...από την Αδελφότητα των Θωμάδων, στην Μικρά Αγία Άννα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης, οι οποίοι λάμπρυναν τον υπόγειο και ταπεινό ναό μας, που ακόμα βρίσκεται στο πρωΐμο στάδιο της κατακόμβης.
       Ο π.Φίλιππος,από την Αδελφότητα, ανάλαβε το αναλόγιο, που για λίγο άφησε ο δεξιός ψάλτης μας κος Κωνσταντίνος Παπαγερούδης, παραχωρώντας με χαρά την θέση του, ενώ ο π.Παύλος, ο έτερος της Αδελφότητος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργό του τον π. Χρυσόστομο, τον εφημέριο του ναού μας.
        Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Κυπριανού,του Προηγούμενου της Αδελφότητος, που έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη κοίμηση του, από τον π.Παύλο, τον π.Φίλιππο και τον π.Χρυσόστομο και αμέσως μετά ακολούθησε Τράπεζα και κεράσματα από της κυρίες μας, για να δείξουμε και πάλι την παραδοσιακή φιλοξενία της εκκλησιάς των Αγίων Θεοπατόρων, αλλά και την αγάπη μας στον Γέροντα Κυπριανό που μας λείπει , αλλά και  στους Θωμάδες που μας συνδέει  παλαιά φιλία και σεβασμός.
         Η Ενορία μας αγαπά τον μοναχισμό, άλλωστε η Αγία Άννα και ο Άγιος Ιωακείμ διάλεξαν έναν ιερομόναχο να τους διακονεί τα τρία τελευταία χρόνια "στο σπίτι τους" στην εκκλησιά τους, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους όμορφους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας και μάλιστα τον π.Χρυσόστομο, που μιλά για το Άγιον Όρος και "κολλάει το στόμα του" όταν δε μιλά  για την Σκήτη της Άγιας Άννας "πετάει και την σκούφια του" ενώ όταν αναφέρεται στην Μικρά Αγία Άννα και στους Θωμάδες, τότε είναι σαν να μιλά για το δικό του"σπίτι".

Αγαπητοί Θωμάδες, 
σας ευχαριστούμε που μας λαμπρύνατε με την παρουσία σας,
να μας ξανάρθετε σύντομα!!!

Ο εφημέριος μας π.Χρυσόστομος, μαζί με τον π.Παύλο, τέλεσαν μια λιτή και  όμορφη Θεία Λειτουργία...


...και στο τέλος μαζί με τον π.Φίλιππο τέλεσαν και το μνημόσυνο στο γέροντα τους Κυπριανού, που πάνε πέντε χρόνια από την κοίμηση του.
Μετά ακολούθησε η παραδοσιακή Τράπεζα με τα κεράσματα για την μνήμη του μακαριστού γέροντος Κυπριανού, ενώ ο π.Φίλιππος μας μίλησε "εφ' όλης της ύλης".
Από την μικρή ομήγυρη μας, έλειπε ο γέροντας της αδελφότητος,ο π.Θωμάς, ο οποίος από την καλύβη των Θωμάδων στην Μικρά Αγία Άννα και στην "έρημο" του Αγίου Όρους μας έστειλε την ευχή του. 
TAG