ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ

Η τελευταία μας Αγρυπνία για το 2012.
    Την Παρασκευή21η Δεκεμβρίου, το βράδυ στις 9.00 μ.μ θα σημάνουν και πάλι οι καμπάνες  του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, καλώντας τους πιστούς στην Ακολουθία της Ιεράς Αγρυπνίας που θα τελεστεί πρός τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

       Το αναλόγιο μας θα κοσμήσει  ο καλλικέλαδος ψάλτης,αλλά και φίλος του ναού μας κος Φουτζιτζής Χαράλαμπος,όπως και άλλοι φίλοι από την Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και φυσικά ο ψάλτης του ναού,κος Κωνσταντίνος Παπαγερούδης, με βοηθό του τον κο Ιωάννη Παπαγεωργάκη,αλλά και όποιος ακόμη θελήσει να βοηθήσει στην Αγρυπνία μας.

        Η ακολουθία θα αρχίσει με το Απόδειπνο, θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της εορτής,με Λιτή και Αρτοκλασία την οποία θα προσφέρει ο π.Χρυσόστομος Τελίδης,που σαν σήμερα πρίν από έξι χρόνια,στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κος Βαρνάβας τον χειροτόνησε πρεσβύτερο από Διάκονο.
        Κατόπιν η ακολουθία θα συνεχιστεί με τον Όρθρο και με προσκύνηση στους Αίνους, του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας,που φυλάσσετε στον ναό μας σαν πολύτιμος θησαυρός, και την χρίση υπό του ιερέως των πιστών με το ευλογημένο λαδάκι της κανδήλας της Αγίας Αναστασίας,μετά θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία με ιερατικό Συλλείτουργο από τους δύο ιερείς μας, η Θεία Κοινωνία και τέλος η Απόλυσις που θα γίνει 12.30 με 1.00 το πρωί.


         Θα ακολουθήσει,όπως πάντα άλλωστε,"δια τον κόπον της Αγρυπνίας"όπως λένε οι αγιορείτες πατέρες, τράπεζα στο αρχονταρίκι του ναού, όπου ερτάζοντας την επέτειο της, είς πρεσβύτερον, χειροτονίας του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, θα σερβιριστεί ζεστή νηστίσιμη σούπα τραχανά,σπεσιαλιτέ της κας Ζωής Σαββίδου και  φτιαγμένη από αυτήν με πολύ αγάπη, ενώ την ευθύνη της προετοιμασίας της τραπέζης θα έχουν αναλάβει οι κυρίες της διακονίας του ναού,που πάντα πρόθυμες συμμετέχουν στα δρώμενα της Ενορίας τους.
      Σας προσκαλούμε όλους στην αγρυπνία μας και σας ευχόμαστε,        
    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

*οι φωτογραφίες που βάλαμε στην ανάρτηση αυτή είναι από την περσινή Αγρυπνία μας για την    
  Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 21ης Δεκεμβρίου του 2011.
TAG