ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΙΔΙ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από την Αθλητική Ακαδημία "Έσπερος"Τερψιθέας.
      Την Κυριακή 10η Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης "Χρήστος Τσακίρης" διοργανώθηκε μια όμορφη εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό και το παιδί.

      Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν γιατροί, παιδοψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί και άλλοι ειδικοί του αθλητισμού σε σχέση όμως πάντα με το παιδί και την ψυχοσύνθεση του.

      Την εκδήλωση αυτή χαιρέτησαν πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών σωματίων και οργανώσεων αλλά και ο ιερέας του Ιερού Ναού μας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης από τους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, που ευλόγησε την όμορφη αυτή συνάντηση και έκοψε την βασιλόπιτα της Ακαδημίας "Έσπερος".

      Στο τέλος της ακολουθίας της κοπής της βασιλόπιτας,ο π.Χρυσόστομος Τελίδης μας μίλησε για την ευλογημένη αυτή παράδοση και το θαύμα του Αγίου Βασιλείου που χίλια πεντακόσια χρόνια τώρα κρατά η Εκκλησία μας και την παραδίδει από γενεά σε γενεά,όπως και τόσες ακόμη όμορφες συνήθειες και έθιμα.

     Το αμφιθέατρο "Χρήστος Τσακίρης" ήταν κατάμεστο από γονείς και παιδιά που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα αυτή που διοργανώνεται για δεύτερη φορά από τους συντελεστές της Ακαδημίας "Έσπερος",τον πρόεδρο της κο Κουκουλίδη Κωνσταντίνο και τον Γραμματέα της κο Δάκο Χαράλαμπο, που είχε και την γιορτή του, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους.

      Στο τέλος μοιράστηκαν τα βασιλοπιτάκια  στα παιδιά,χωρίς όμως τα τυχερά φλουριά, αφού  οι ευλογίες του Αγίου Βασιλείου επιλέχθηκε από τους οργανωτές να πάνε στους αριστούχους των σχολείων των παιδιών υπό την μορφή μεταλλίων που τους απονεμήθηκαν από τους επισήμους,όπου μεταξύ τους ήταν και ο πρώην υπουργός κος Μαγκριώτης και άλλοι,οι οποίοι συγχάρηκαν και τα παιδιά για τις επιδόσεις τους αλλά και τους παράγοντες της Αθλητικής Ακαδημίας "Έσπερος" Τερψιθέας, οι οποίοι με την προσπάθεια τους αυτή πρόσφεραν σε γονείς και παιδιά την ευκαιρία να μάθουν λίγα περισσότερα πράγματα για θέματα που άμεσα τους αφορούν.

     Εμείς, από την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,πάντοτε παρόντες σε τέτοιες εκδηλώσεις που βοηθούν στην επιμόρφωση και στην διαπαιδαγώγηση παιδιών και γονέων,καλύψαμε το γεγονός και με πολύ αγάπη σας το παρουσιάζουμε κάνοντας σας κοινωνούς μιας προσπάθειας που βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην αντιμετώπιση της ήδη δύσκολης ζωής των παιδιών και της κοινωνικοποίησης τους.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν για να βγει αυτό το τόσο όμορφο αποτέλεσμα...
...και του χρόνου!!!  

TAG