ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΕΙΔΗΣΙΣ:
      Στην μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης, θα τελεστεί Αγρυπνία  την Παρασκευή 22α Φεβρουαρίου το βράδυ στις 9.00, στον ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας.

    Στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής 22ας Φεβρουαρίου, θα σημάνουν οι καμπάνες του Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, καλώντας όλους μας στην Αγρυπνία που θα τελεστεί προς τιμή του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης.

     Η Αγρυπνία θα ξεκινήσει  με την Ακολουθία του Αποδείπνου, θα συνεχίσει με τον Εσπερινό του Αγίου, την Λιτή και την Αρτοκλασία, κατόπιν θα γίνει ο Όρθρος της εορτής, με προσκύνηση στους Αίνους, μικρού τεμαχίου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο θησαυρίζεται στον Ναό μας, προς ιδιαίτερη ευλογία  των Ενοριτών αλλά και των προσκυνητών μας.

   Επίσης την ίδια στιγμή θα γίνει επίσης και η Χρίσις των πιστών, εκ του ιερέως, με το ευλογημένο έλαιο του Αγίου Πολυκάρπου και τέλος θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

   Μετά το "Δι'ευχών" θα προσφερθεί στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του Ναού μας, τσάι και κεράσματα "δια τον κόπον της Αγρυπνίας"σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση.

   Ελάτε και εσείς στην Αγρυπνία μας για  να συμπροσευχηθούμε ζητώντας την βοήθεια και τις πρεσβείες του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου.


Καλή Αγρυπνία!!!
 
TAG