ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Δυο σχολειά έχει η γειτονιά μας,
και τα δυο ήρθαν στην μικρή εκκλησιά μας...
Την Παρασκευή 26η του Απριλίου επέλεξαν να εκκλησιαστούν τα σχολεία των Ανθοκήπων, μια και είναι η τελευταία ημέρα που έχουν μαθήματα και από αύριο αρχίζουν οι Πασχαλινές διακοπές τους.
    Πρώτα έφθασαν στην εκκλησία μας, τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, γύρω στις 8.30 το πρωΐ, τα παιδιά της κας Πετρούλας Μίσιου, της Διευθύντριας του 4ου Νηπιαγωγείου μας και με τα αγγελικά πρόσωπα και το αθώο χαμόγελο τους, ομόρφυναν και φώτισαν τον ναό μας, ενώ λίγο αργότερα,γύρω στις 9.00 ακολούθησε σύσσωμο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας με τους δασκάλους τους, σύνολο περίπου τετρακόσια παιδιά.
   Τα αγόρια του κατηχητικού και όχι μόνο, έτρεξαν στο Ιερό Βήμα για να βοηθήσουν τον ιερέα μας, π. Χρυσόστομο Τελίδη στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που ήταν σε εξέλιξη και να ντυθούν παπαδάκια, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κατέλαβαν τα στασίδια του ναού και τις καρέκλες που φροντίσαμε να έχουμε επιπλέον για να μην είναι τα παιδιά όρθια.
    Την ώρα της Θείας Μεταλήψεως έφθασε και ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης, ο δεύτερος εφημέριος του ναού μας, για να βοηθήσει στην Μετάληψη σχεδόν όλων των παιδιών των σχολείων μας, τα οποία αφού εξομολογήθηκαν από το προηγούμενο Σάββατο, κατά την ώρα των καθορισμένων κατηχητικών συναντήσεων μας και αφού διδάχθηκαν την αξία και τον σκοπό του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, αλλά και αυτό της Μεταλήψεως, ήταν πλέον έτοιμα να λάβουν τα Θεία Δώρα και να υποδεχθούν τον Χριστό στην μικρή προς το παρόν ζωή τους.
    Στο τέλος και αφού "κοινώνησαν" όλοι σχεδόν οι μαθητές, αποχώρησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, παίρνοντας την ευχή του ιερέως, το αντίδωρο και από ένα μικρό γλύκισμα, ενώ αμέσως μετά, η κα Σοφία Νικολαΐδου, δασκάλα του 3ου Δημοτικού μας Σχολείου, αλλά και κατηχήτρια του μέσου Κατηχητικού Σχολείου της εκκλησίας μας, ετοίμασε μια ωραία παρουσίαση με θέμα την Μεγάλη Εβδομάδα και τις εορτές της, όπου με την βοήθεια  ενός βιντεοπροβολέα μας έδειξε όλη την πορεία του Κυρίου μας προς το "Εκούσιον Πάθος", την Σταύρωση και τέλος την Ανάσταση.
    Ο π. Χρυσόστομος μοίρασε το αντίδωρο και τα γλυκίσματα στα παιδιά και τα αποχαιρέτησε ένα-ένα δίνοντας τις εγκάρδιες ευχές του για Καλό Πάσχα και καλές πασχαλινές διακοπές, ενώ ευχήθηκε στους δασκάλους αλλά και σε όλους τους παρεβρισκομένους, Καλές και χαρούμενες γιορτές και Καλή Ανάσταση.

    Στο προαΰλιο του ναού μαζεύτηκαν και μπήκαν στις σειρές τους φεύγοντας για το σχολείο τους τα παιδιά και εκεί τραβήχτηκαν και οι τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητών και δασκάλων με τον ιερέα μας τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που ήταν και αυτός εκεί για να αποχαιρετήσει "τα παιδιά του"όπως του αρέσει να αποκαλεί τα παιδιά του 3ου Δημοτικού και του 4ου Νηπιαγωγείου, αλλά και όλα τα παιδιά, που είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η συνοικία των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, το παρόν μα και το μέλλον όλων μας.
Καλή Ανάσταση!!!
TAG