Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΟΙ ΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

"Το τερπόν μετά του ωφελίμου".
      Στην μικρή και νεοσύστατη Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, η έντονη λατρευτική ζωή μας είναι εμφανής και γνωστή σε όλους, μια και υποστηρίζεται από τους ενορίτες μας πρωτίστως,  αλλά και από διαφόρους προσκυνητές από την γειτονιά μας αλλά και από άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης, μερικές φορές δε και από πιο μακριά.

     Στα πλαίσια αυτής της λατρευτικής ζωής και των συχνών ιερών Ακολουθιών αλλά και δραστηριοτήτων μας, έχουμε εντάξει και την Ακολουθία της Αγρυπνίας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τιμώντας κάθε φορά και διαφορετικό Άγιο, Ακολουθία που γρήγορα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των Ανθοκήπων, και όχι μόνο, και έτσι έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του μηνιαίου προγράμματος της Ενορίας μας.

     Για τον μήνα Απρίλιο η Αγρυπνία μας έγινε την Τετάρτη, ξημερώνοντας Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος και μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ψάλλαμε με την καθοδήγηση του π. Παύλου Ιωσηφίδη, που είχε τα πρωτεία στο αναλόγιο του ναού μας και που πάντα ανταποκρίνεται στην αγάπη μας και στο κάλεσμα μας, ενώ για τον μήνα Μαΐο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ετοίμασε ο προϊστάμενος του ναού, π. Χρυσόστομος Τελίδης, η Αγρυπνία μας θα γίνει την Παρασκευή 24η Μαΐου προς Σάββατο, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την 3η εύρεση της τιμίας κάρας του Αγίου Ιωάννου του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού του Κυρίου μας.

    Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας μας και κατά την συνήθη τακτική μας, θα τεθεί προς προσκύνηση το ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που θησαυρίζεται από χρόνους πολλούς στον ναό μας και που σκοπεύουμε προς τιμήν του να τελέσουμε την επόμενη Αγρυπνία μας,  την Παρασκευή 7η Ιουνίου προς Σάββατο, μεταθέτοντας έτσι την εορτή του, που κανονικά είναι την 11η Ιουνίου.

       Όμως κατά την Αγρυπνία του Μαΐου προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου, θα τεθούν προς προσκύνηση και ρινίσματα του Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου μας, πέτρες από τον Γολγοθά Του, λουλούδια από τον Επιτάφιο Του, βουλοκέρι με το οποίο σφραγίστηκε η πόρτα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και κατόπιν έγινε η Αφή του Αγίου Φωτός, ακόμα θα ανάβει και θα μας φέγγει κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, μια από τις 33 λαμπάδες του Πατριάρχη μας, που μετέφεραν φέτος το Άγιο Φώς στα Ιεροσόλυμα και σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο, όλα ευλογίες από τον Πανάγιο Τάφο και από τον π. Ευθύμιο Μερτζάνη, όπου τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται και λειτουργεί εκεί, φίλος και αυτός της Ενορίας μας και προσωπικός φίλος του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, Θεία Δώρα τα οποία και θα μείνουν για πάντα στον ναό μας προς καθαγιασμό και ευλογία της Ενορίας, των ανθρώπων της και του τόπου μας, της όμορφης αυτής συνοικίας των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας. 

    Την Αγρυπνία μας όμως αυτόν τον μήνα θα την συνδυάσουμε και με την λήξη των Κύκλων του Ναού μας, και αυτόν τον "Κύκλο νέων γυναικών και μητέρων" που φέτος αρχίσαμε με μεγάλη επιτυχία και με προσέλευση νεαρών γυναικών και καινούργιων μητέρων της Ενορίας, που με την προστασία και την ευλογία του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, προστατών της οικογένειας και των ζευγαριών που αποζητούν το Θείο Δώρο της τεκνοποιΐας, γέμισαν με παιδιά τις γειτονιές μας,  αλλά και αυτόν τον "Κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής" που από το 1999 λειτουργεί, τότε που οι Ανθόκηποι ήταν μια γειτονιά μόνο και ούτε ναός υπήρχε, παρά μόνο πίστη και θέληση και που σήμερα το 2013 πλέον μετρά πάνω από εικοσιπέντε κυρίες και συνεχώς αυξάνει καθημερινά με την αγάπη νέων μελών.
    Έτσι μετά το πέρας της Αγρυπνίας, θα μαζευτούμε στο όμορφο Αρχονταρίκι του Ναού μας, όπου οι κυρίες μας θα έχουν ετοιμάσει για όλους διάφορα κεράσματα και δροσερά ροφήματα και οι ιερείς μας θα μοιράσουν ευλογίες στις κυρίες των Κύκλων και ένα μικρό προσευχητάρι με τις καθημερινές μας προσευχές, για να τις συντροφεύει στις καλοκαιρινές δραστηριότητες τους.
    Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην Αγρυπνία μας, για να ενώσουμε μαζί με τις δικές σας προσευχές, τις προσευχές μας και να ζητήσουμε από τον Τίμιο Πρόδρομο που το Σάββατο τιμούμε την μνήμη του και εορτάζουμε την 3η εύρεση της τιμίας κάρας του, να πρεσβεύει στον Κύριο και Θεό μας, για την σωτηρία όλων των ανθρώπων.

Καλή Αγρυπνία!!! 
TAG