ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Τη 11η του μηνός Ιουνίου, 
μνήμην επιτελούμεν 
των αγίων ενδόξων 
και πανευφήμων αποστόλων,
Βαρθολομαίου εκ των δώδεκα 
και Βαρνάβα εκ των εβδομήκοντα...
         Έτη πολλάευχόμαστε από καρδιάς στον Δεσπότη και Ποιμενάρχη μας, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ Βαρνάβα, ο Θεός να του δίνει την φώτιση και την δύναμη που χρειάζεται για να ποιμαίνει αυτόν τον δύσκολο, φτωχό και παραμελημένο τόπο όπως είναι η Δυτική Θεσσαλονίκη.
     Την Τρίτη 11η Ιουνίου του 2013, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, με τον ιερέα μας π. Χρυσόστομο Τελίδη, επισκεφθήκαμε τον Δεσπότη μας στο Επισκοπείο, για να του δώσουμε και προσωπικά τις ευχές μας. Εκεί βρέθηκε και ο φωτογραφικός φακός της ιστοσελίδας του ναού μας για να αποθανατίσει την όμορφη αυτήν στιγμή. 

     Έτη πολλά, ευχόμαστε ολόψυχα και στον Οικουμενικό  Πατριάρχη μας κ.κ Βαρθολομαίο, που στα χέρια του χωρά όλη την Ορθοδοξία, να του δίνει ο Άγιος Θεός την σοφία, την υπομονή και την αγάπη που χρειάζεται, στο δύσκολο έργο που επιτελεί, περιτριγυρισμένος όχι πάντα από φίλους και σε ένα τόπο όχι πάντα φιλόξενο.
Και του χρόνου!!!
TAG