ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓ.ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ, 
ΦΥΣΙΚΗΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΚΩΝ 
& ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Το ενοριακό μας "Φροντιστήριο"
Η αποστολή της Εκκλησίας ήταν, είναι και θα είναι η σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων. Όμως από την αρχή ακόμα της δημιουργίας της, από τον ιδρυτή της τον Χριστό, εκτός του σωτηριολογικού της έργου, προσπάθησε να συμβάλει και σε άλλους τομείς.

       Από τους αποστολικούς χρόνους ακόμα βλέπουμε να αναπτύσσεται ένα φιλανθρωπικό έργο, όπου οι πιστοί της πρώτης Εκκλησίας του Χριστού, κάνοντας πράξη τα λόγια Του, μοιράζονταν τα υπάρχοντα τους με τους συνανθρώπους τους, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

       Στις μέρες μας αυτή η προσπάθεια της Εκκλησίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην δική μας Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη, μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου και της ανιδιοτελούς αγάπης των ανθρώπων που την απαρτίζουν, μοιράζονται κατά καιρούς τρόφιμα, ρούχα, ακόμα και χρήματα στις 52 πια, για το έτος 2013, καταγεγραμμένες οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας.
Η περσινή δασκάλα Αγγλικών του Ενοριακού
Φροντιστηρίου μας, κα Χρυσούλα Καραϊσαρίδου
με τους μαθητές της.

       Η προσπάθεια όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τώρα που η ζωή δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνά η πατρίδα μας, βλέποντας στην μικρή μας Ενορία τις οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε στην αναγκαία μόρφωση των παιδιών τους, αναλάβαμε και νέες δραστηριότητες, αυτήν την φορά μέσω της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, που είναι το δωρεάν και χωρίς καμμία υποχρέωση από τους μαθητές του, Ενοριακό Φροντιστήριο μας.

   Για το νέο σχολικό έτος 2013-2014, ξεκίνησαν λοιπόν ήδη κάθε Σάββατο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων του ναού μας, αλλά και στις προθήκες δεξιά της ιστοσελίδας μας (www.intheopatoron.blogspot.gr), τα μαθήματα των Αγγλικών με δύο τμήματα ανηλίκων και ένα τμήμα ενηλίκων,  των Μαθηματικών με δύο τμήματα Γυμνασίου και ένα Λυκείου, των Φιλολογικών, πάλι με δύο τμήματα Γυμνασίου και ένα Λυκείου, και μαθήματα Φυσικής και Χημείας με ένα τμήμα για το Γυμνάσιο και ένα τμήμα για το Λύκειο, ενώ στην εκκλησία μας παραδίδονται και μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους.

 Φέτος την αναπληρώνει επαξίως
η νέα δασκάλα των Αγγλικών,
η κα Άννα Ιωσηφίδου.
       * Τα μαθήματα Αγγλικών είχαν άρχίσει δειλά-δειλά από την περσινή χρονιά με την δασκάλα μας την κα Χρυσούλα Καραϊσαρίδου, όμως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων της από φέτος θα συνεχίσουν να γίνονται από την κα Άννα Ιωσηφίδου την νέα δασκάλα των Αγγλικών μας, που προσφέρθηκε να μας βοηθήσει ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς.

       * Μετά έρχονται τα μαθήματα Μαθηματικών, για μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, από τον καθηγητή μας κο Χαράλαμπο Παπαπέτρου, ενορίτη και παλιού γνώριμου φίλου μας. Ο κος Χαράλαμπος προσφάτως αποφάφισε να «καταταγεί» και αυτός στον όμορφο και ειρηνικό στρατό μας και να γίνει ένας από τους συνεργάτες μας.
       * Ακολουθούν τα μαθήματα των Φιλολογικών, πάλι για μαθητές και Γυμνασίου και Λυκείου, με τον φίλο και ενορίτη μας εκπαιδευτικό κο Ιωάννη Λάππα, λαμπρό μέλος της μικρής κοινωνίας των Ανθοκήπων, ο οποίος βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του κου Γεωργίου Λάππα, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων, συνεχίζει την οικογενιακή παράδοση της προσφοράς και της αγάπης.

Μαθηματικά μας κάνει ο κος
Χαράλαμπος Παπαπέτρου.
       * Τέλος στο Ενοριακό μας Φροντιστήριο παραδίδονται και μαθήματα Φυσικής και Χημείας για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που ενδιαφέρονται, από την κα Ευθαρσία Αλατζίδου, κατά κόσμον Τασσούλα, η οποία μέχρι τώρα έκανε τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ενορία μας, όμως ως καθηγήτρια της Φυσικής  από φέτος θα αναλάβει ακόμα μια διακονία, αυτήν της επιμόρφωσης των παιδιών μας και έτσι θα ενταχθεί και αυτή στον νέο «στρατό» που ετοιμάζουμε, έναν στρατό αγάπης και συμπαράστασης για τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται.

       * Όμως εκτός των σχολικών μαθημάτων που παραδίδονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους μαθητές μας, υπάρχει και το μάθημα Βυζαντινής Μουσικής, από τον εφημέριο του ναού μας π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, αλλά και δάσκαλο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ευκαρπίας και δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής από πέρυσι στον ναό.
Φιλόλογο στο Ενοριακό
Φροντιστήριο μας έχουμε τον
κο Ιωάννη Λάππα. 

     Οι άνθρωποι αυτοί, που μαζεύτηκαν εδώ στην όμορφη και ταπεινή κατακόμβη του ναού μας για να διακονήσουν τους Αγίους μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο και που έγιναν μέλη της ομάδας των συνεργατών μας, προσφέρουν ότι μπορούν από τον εαυτό τους και στην προκειμένη περίπτωση τον ελεύθερο χρόνο τους, την αγάπη τους για την εκπαίδευση, την ευαισθησία τους για τα παιδιά, την έννοια τους για τους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα για τους γονείς που δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους ακόμα και την εκπαίδευση που τους αξίζει γράφοντας τα σε φροντιστήρια, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα και συνολικά για το γενικό καλό και την πρόοδο και την ακμή της Ενορίας τους, για τους Αγίους προστάτες της γειτονιάς μας, τους Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα.

Η Φυσικός κα Τασσούλα Αλατζίδου,
συμπληρώνει το"team"των εκπαιδευτικών
που διδάσκουν απολύτως αφιλοκερδώς
στο Ενοριακό μας Φροντιστήριο.
     Το ζευγάρι αυτό της  Παλαιάς Διαθήκης, που επιλέχθηκε από τον Θεό να φέρει στον κόσμο το πιο γλυκό παιδί, την Παναγία μας και αυτή με την σειρά της να δώσει το Φώς στον κόσμο γεννώντας τον Χριστό, το ζευγάρι αυτό που ένωσε το παλιό με το νέο, την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη, που προστατεύει όλα τα παιδιά του κόσμου, το ζευγάρι αυτό που διαλύει τα δεσμά της ατεκνίας και πρεσβεύει στον Εγγονό τους για τεκνογονία, ευτοκία και ευτεκνία αυτών που προσευχητικά προσφεύγουν σε αυτούς, μας δίνει όλους δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, ότι περισσότερο μπορούμε.

Ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης, έχει αναλάβει το τμήμα
 Βυζαντινής Μουσικής στον ναό μας. Εδώ καμαρώνει
με τους μαθητές του.
      Πράξεις σαν και αυτές των καθηγητών μας, μας συγκινούν όλους, αλλά και αποδεικνύουν περίτρανα πως ο λαός μας, οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ποτισμένος με χιλιάδες βάσανα και πίκρες στο διάβα της πολυτάραχης ιστορίας του και αναθρεμμένος με τα ιδεώδη της Ορθοδοξίας και ότι απορρέει από αυτήν, μέσα στην ζεστή αγκαλιά της ζώσας Εκκλησίας του Χριστού, ξέρει να προσφέρει, ξέρει να αγαπά, ξέρει να βοηθά τον συνάνθρωπο του, ξέρει τον «εθελοντισμό», που τώρα όψιμα όλοι ευαγγελίζονται, επιδερμικά όμως επιτρέψτε μου, ως μια πράξη μοντερνισμού και ιδιοτέλειας και που η Εκκλησία μας, με ιστορία στην  φιλανθρωπία και στην ανιδιοτέλεια, τον γνωρίζει πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, από την αρχή της ίδρυσης της από τον ίδιο τον Χριστό.

Τμήματα μικρών και μεγάλων παιδιών, καθώς και ενηλίκων
 έχει το τμήμα Αγγλικών του Ενορ. Φροντιστηρίου μας.
Εδώ βλέπουμε την κα Αννα με το τμήμα των μικρότερων
 μαθητών της.
     Γι’ αυτό μην παραξενεύεστε που φέτος αναπτύξαμε, χάρη στον αλτρουισμό και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για το γενικό καλό, αυτήν την επιμορφωτική ομάδα, ένα πλήρες Ενοριακό Φροντιστήριο, που όλο και περισσότερο μεγαλώνει και αυξάνει, έχοντας από πέρυσι ακόμα Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και έχοντας καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της Ενορίας μας και όχι μόνο, στα Φιλολογικά και στα μαθήματα Μαθηματικών, που έχουμε τμήματα Αγγλικών για ενήλικες και ανηλίκους και από τώρα και  καθηγητή της  Φυσικής και της Χημείας, ολοκληρώνοντας έτσι τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, που θα έρθουν στην συντροφιά μας και που θα προστεθούν στην αγκαλιά της εκκλησιάς μας, που άνοιξε τα χέρια προσπαθώντας να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους Ενορίτες μας.  
     
Ο Μαθηματικός μας κος Χαράλαμπος και ο
Φιλόλογος μας κος Γιάννης, με δύο από τους
φετινούς μαθητές τους.
      Με την βοήθεια των Αγίων μας, προς το παρόν, τμήματα βυζαντινής μουσικής,  Αγγλικών, Μαθηματικών, Φιλολογικών και μαθημάτων Φυσικής και Χημείας, υπάρχουν στο Ενοριακό Φροντιστήριο μας, για να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν στην μάθηση τους νέους μας αλλά και τους μεγαλύτερους ενορίτες μας. Στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν και άλλα τμήματα. Γι’ αυτό καλούμε όλους όσους μπορούν να μας βοηθήσουν, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, χαρίζοντας στα παιδιά μας τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους.

*Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές μας, που φοιτούν φέτος στο Ενοριακό μας Φροντιστήριο, 
καλή πρόοδο!!!

*Όσο για τους καθηγητές του, νέους και παλαιούς, τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο τους και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!!

Καλή χρονιά...Καλή και ευλογημένη!!!

TAG