"Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Το Αναστάσιμο μύνημα".
     Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ορίστηκε το ραντεβού του ιερέως μας π. Χρυσοστόμου Τελίδη με το επιτελείο του, τους άξιους βοηθούς του, τα νέα αλλά και τα παλαιότερα στελέχη των επιτροπών του ναού μας, τα παιδιά της Νεανικής Εστίας μας, που για λίγο άφησαν τις Πασχαλινές διακοπές τους και ήρθαν και αυτά να βοηθήσουν στο στήσιμο της Αναστάσιμης γιορτής και τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου μας, που τόσες μέρες μοίρασαν, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να μοιράζουν δέματα στις οικογένειες που δυσκολεύονται τις Άγιες τούτες ημέρες των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας και που ξεπερνούν πια τις εξήντα περιπτώσεις, αλλά και τις κυρίες που είναι στην διακονία του ναού από την αρχή της ιδρύσεως της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, αλλά και των φίλων και βοηθών μας πάντα στις πλούσιες δραστηριότητες μας.


     Σκοπός της ετήσιας αυτής συναντήσεως μας ενόψει της Αναστάσες, ήταν ο εσωτερικός στολισμός της εκκλησίας μας με μεγάλα φοινικόκλαδα στην Ωραία Πύλη και γύρω-γύρω στον σολέα, μα και η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός του ναού εσωτερικά, μια και πρόκειται σε λίγη ώρα να υποδεχθεί πλήθος λαού, που θα έρθει να πάρει το Άγιο Φώς, το οποίο αναμένουμε εναγωνίως σήμερα από τα Ιεροσόλυμα γύρω στις 9.00 το βράδυ,  αλλά και για τον εξωτερικό στολισμό με το κόκκινο χαλί στα σκαλοπάτια του επάνω ναού μας που τώρα σιγά-σιγά χτίζουμε και μέχρι τώρα φθάσαμε στα μισά του μεγαλεπήβουλου αυτού εγχειρήματος, με την βοήθεια του Θεού και των Αγίων μας, των Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, αλλά και το στήσιμο των αναλογίων, των μικροφωνικών εγκαταστάσεων και του φωτισμού της όμορφης πλατείας μας και του προαυλίου του όμορφου μα υπόγειου προς το παρόν ναού μας.

     Αργοπορημένα φέτος κατέφθασε στον ναό μας το Άγιο Φώς, μια και όπως μάθαμε άργησε να γίνει η Αφή του από τον Πατριάρχη μας στα Ιεροσόλυμα, αρκετά μετά τις 9.00 το βράδυ, όμως ήρθε διπλά, αφού πρώτα μας το έφερε μια οικογένεια από την Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας και κατόπιν η κυρία Σταυρούλα Θεοφάνους, κόρη του παλιού Επιτρόπου μας, κου Λάζαρου με την σύζυγο του κα Χρυσούλα, όπως κάνουν κάθε χρονιά.

      Στο προαύλιο, μπροστά στην είσοδο του ναού περίμενε υπομονετικά ο π.Χρυσόστομος τις αφίξεις του Αγίου Φωτός για να το παραλάβει και κατόπιν να το οδηγήσει στο εσωτερικό της εκκλησιάς μας και έτσι να έχουν την ευκαιρία οι συνοδοί του Αγίου Φωτός να ανάψουν και τα κανδήλια του ναού μας για ευλογία στα σπιτικά τους, όπως και τελικά έγινε.

   Στις 11.00 το βράδυ χτύπησαν η καμπάνες του ναού μας καλώντας τον κόσμο στην εναρκτήρια Ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ λίγο πριν τις 12.00 έσβησαν όλα τα φώτα και πίσω από την Αγία Τράπεζα, έψαλλε ο π. Παύλος Ιωσηφίδης, που και φέτος είχαμε την τιμή να τον έχουμε μαζί μας στη Ανάσταση, μετά της χορωδίας των ιεροψαλτών μας, το εντεταλμένο τροπάριο και τέλος άνοιξαν οι ιερείς μας την Ωραία Πύλη και μετέδωσαν το Άγιο Φώς σε όλο το εκκλησίασμα, παραδοσιακά πια όπως πάντοτε συμβαίνει, με την απαραίτητη ακαταστασία και τον αδικαιολόγητο συνωστισμό.


     Όλο το εκκλησίασμα ακολούθησε τους ιερείς αμέσως μετά, οι οποίοι βγήκαν έξω από την εκκλησιά, στα σκαλοπάτια του νεοαναγερθέντος ναού μας, για να διαβαστεί το Ευαγγέλιο και να αναγγελθεί το ευλογημένο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, εκ του στόματος του π. Παύλου, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ενορία των Ανθοκήπων, μαζί και με την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρπουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, που ευχήθηκε σε όλη την Μητροπολιτική του περιφέρεια, τελειώνοντας με το "Χριστός Ανέστη" επαληθεύοντας έτσι και αυτός το αναμφισβήτητο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

         Όλα όσα ακολούθησαν της αναγγελίας του μηνύματος της του Χριστού Αναστάσεως,  "Χριστός Ανέστη", είναι αποτυπωμένα από τον φακό της ιστοσελίδας μας, στο φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε, το οποίο και σας παραθέτουμε με την σημερινή μας ανάρτηση, αφιερωμένη στο Αναστάσιμο μήνυμα, όπως μεταδόθηκε από τους ιερείς μας στο χριστεπώνυμο πλήθος το βράδυ της Ανάστασης, μια νεοδημιουργηθείσα ιστοσελίδα η οποία με τον τρόπο της συμβάλλει στην μεταφορά και στην διάδοση του ανά τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, όπου υπάρχουν Έλληνες, όπου υπάρχουν Ανθοκηπιώτες που εγκατέλειψαν για λίγο την πατρίδα τους ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, μα το βλέμμα τους αυτήν την Άγια ημέρα είναι στραμμένο στην χώρα που τους γέννησε και τους ανέθρεψε.
     Τα λόγια είναι περιττά. Οι εικόνες είναι αυτές που στην συνέχει του άρθρου μας θα συνεχίσουν την μετάδοση του "Χριστός Ανέστη" της γειτονιάς μας, που αυτόν τον καιρό, λόγω της προχωρημένης Άνοιξης, μοιάζουν πραγματικά με Ανθόκηπους, σε όλο τον κόσμο.
Χριστός Ανέστη!!! 

*Παρακάτω ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την Ανάσταση του Κυρίου μας στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, για το 2014. 
Ακολουθείστε μας...

"Ανάσταση 2014"
Πρώτα θα σας δείξουμε δύο βίντεο 
από το βράδυ της Ανάστασης.
1ο βίντεο
"Δεύτε λάβετε φώς..."
2ο βίντεο
"Χριστός Ανέστη"..."Αληθώς Ανέστη"
και τώρα οι φωτογραφίες μας...
































 "Χριστός Ανέστη" 
TAG