ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.

                   "Aνάστα,o Θεός..."
      Σήμερα, την 19η του Απρίλη του 2014, Μεγάλο Σάββατο, η Αγία μας Ορθόδοξος Ανατολική Εκκλησία εορτάζει: *Την Ταφή του Κυρίου μας, «την θεόσωμον ταφήν»,*Την Κάθοδο Του στον Άδη «την εις άδου κάθοδον», όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς τον Θείο Λόγο Του, και καθώς πλησιάζει η Ανάστασις του Κυρίου μας, όλοι οι πιστοί αρχίζουν να προετοιμάζονται πνευματικά για το χαρμόσυνο μήνυμα. 
      Το πρωί, σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς τελέστηκε η επονομαζόμενη  "Πρώτη Ανάστασις" (όπως πάντα βιαστικοί εμείς οι χριστιανοί), έτσι και στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, ψάλθηκε ο Μεγάλος Εσπερινός και μαζί του τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, όπου κατά την διάρκεια των Αναγνωσμάτων και λίγο πριν το Ευαγγέλιο της ημέρας, ακούστηκε για πρώτη φορά το “Ανάστα ο Θεός, κρίναι την γην...”.
       Εκείνη την στιγμή κατά παράδοση σείεται ο τόπος από τις καμπάνες και τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν οι πιστοί χτυπώντας τα στασίδια του ναού, ενώ ο Ιερέας εξέρχεται εκ της Ωραίας Πύλης πετώντας δαφνόφυλλα, σύμβολο της νίκης του Χριστού, στους εκκλησιαζομένους, ανακοινώνοντας βιαστικά το"Χριστός Ανέστη".
       Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του Μ. Σαββάτου, στην οποία συλλειτούργησαν, Πρώτος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Παύλος Ιωσηφίδης, αγαπητός φίλος της Ενορίας μας και "γνωστός της πάσι", μαζί με τον δικό μας π. Χρυσόστομο Τελίδη, εφημέριο του ναού μας, ενώ στο τέλος και οι δύο ιερείς κάλεσαν τους πιστούς στο κοινό Άγιο Ποτήριο λέγοντας: "Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε".
      Σε αναμονή λοιπόν για το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ευχόμαστε από καρδιάς σε αναγνώστες, φίλους και υποστηρικτές της ιστοσελίδας του ναού μας: www.intheopatoron.blogspot.gr, της ιστοσελίδας των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας:www.enetheopatoron.blogspot.gr, του λογαριασμού μας στο facebook: Ι.Ν.Αγ.Θεοπατόρων, του άλλου λογαριασμού μας στο facebook, που φτιάξαμε για την ομάδας των παιδιών μας της Ρομποτικής:Ρομποπάτορες Θεοπατόρων, αλλά και στο twitter:Ι.Ν ΑΓ.ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ
Καλή και ευλογημένη Ανάσταση!!!
TAG