Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ.

Ευλάβεια και κατάνυξη...
Την Παρασκευή 13η Ιουνίου του 2014, έγινε η προγραμματισμένη για τον μήνα αυτόν Αγρυπνία της Ενορίας μας, προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ενός εκ των μυριάδων Αγίων του ειρηνικού στρατού της Εκκλησίας του Χριστού μας, ο οποίος χαίρει μεγάλης ευλαβείας και αγάπης από όλο το χριστεπώνυμο Ορθόδοξο πλήρωμα της.

Έτσι και στην δική μας Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στο άκουσμα και μόνο της τελέσεως Αγρυπνίας προς τιμήν του πολύ λαοφιλούς Αγίου Λουκά του ιατρού, γέμισε η μικρή και υπόγεια προς το παρόν εκκλησιά μας με τις ψυχές των ανθρώπων που έτρεξαν να ανακουφιστούν από τα βάρη της καθημερινότητας τους και να κλείνουν το γόνυ στον προστάτη Άγιο, ιδιαιτέρως αυτών με προβλήματα όρασης.
Η καμπάνα του ναού σήμανε την έναρξη της Αγρυπνίας μας στις 9. 00 το βράδυ με το Απόδειπνο, κατόπιν τον Μεγάλο Εσπερινό με την Λιτή και την Αρτοκλασία, όπου και εισοδεύτηκε από τους ιερείς μας μικρό μέρος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Σαγματά και θησαυρίζεται στο ναό μας, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε ο Όρθρος με τα "γράμματα" της εορτής του Αγίου Λουκά από την ιδιαίτερη φυλλάδα του, αλλά και τους υπέροχους ύμνους της εορτής της Πεντηκοστής, αφού σήμερα γίνεται η Απόδοσις της σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό.
Το αναλόγιο υπηρέτησαν κατά την Αγρυπνία μας, εκτός του π. Χρυσοστόμου Κοτσίδη, ενός εκ των δύο εφημερίων μας, ο πρωτοψάλτης του ναού κος Ευάγγελος Δούδης, αλλά και τα παιδιά της γειτονικής Ενορίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου των εργατικών κατοικιών που έτρεξαν στο κάλεσμα του άλλου π. Χρυσοστόμου Τελίδη, που τέλεσε και την Θεία Λειτουργία.
Πριν το "Δι' ευχών" δυο λόγια από τον λειτουργό μας και πολλές ευχαριστίες "δια τους κοπιόντες και ψάλλοντες" αλλά και για τις κυρίες της διακονίας του ναού, που με πολύ αγάπη ετοίμασαν την Τράπεζα στο φιλόξενο Αρχονταρίκι μας με κρύο τσάι και χειροποίητα κεράσματα "δια τον κόπον της Αγρυπνίας", σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό αλλά και το δικό μας, όπου κανείς δεν φεύγει από την εκκλησιά μας χωρίς σαφώς την αόρατη ευλογία του Κυρίου μας, αλλά και την ορατή ευλογία των ιερών και διακονητών του ναού μας.
Επόμενη προγραμματισμένη Αγρυπνία της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, πρώτα ο Θεός, την Πέμπτη 10η Ιουλίου για την εορτή της Αγίας Ευφημίας της μεγαλομάρτυρος αλλά και της Αγίας Όλγας της ισαποστόλου, και φυσικά να μην ξεχνάμε πως ο Ιερός Ναός μας πανηγυρίζει προς τιμήν της Αγίας Άννας μας, εορτάζοντας με κάθε επισημότητα την Αγία Κοίμηση της την 25η του Ιουλίου.



Να έχουμε την ευλογία 
του Αγίου Λουκά του ιατρού!!!
TAG