Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.

     Παράδοσις είναι πια ο ετήσιος Αγιασμός κατά την Μικρή Πανήγυρη της Ενορίας μας, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας, την 25η Ιουλίου, επάνω από την κατακόμβη όπου προσωρινά τώρα "λειτουργούμε" και στον υπό κατασκευή ακόμα ναό μας.
Έτσι θα είναι το "πατρικό σπίτι" της Παναγίας Κόρης
 των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,
στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας...
...όταν πρώτα ο Θεός τελειώσει η κατασκευή του.
    Ο Αγιασμός τελείτε προς ευλογία των προστατών Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, σε όλη την Ενορία μας, αλλά και για να έχουμε την βοήθεια τους στην προσπάθεια μας σύντομα να τελειώσουμε "το σπιτικό τους", τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, τον μοναδικό ίσως παγκοσμίως ενοριακό ναό αφιερωμένο στο όνομα τους.
     Η ευλογία αυτή για την γειτονιά μας, τους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας είναι μεγάλη, μεγάλη όμως είναι και η ευθύνη μας για το μεγαλεπήβολο αυτό έργο που έχουμε αναλάβει. 
     Στο πλευρό μας, νοιώθουμε να έχουμε συνοδοιπόρο και βοηθό τον Ιωακείμ και την Άννα, μα και την Παναγία κόρη τους και φυσικά τον Εγγονό τους Χριστό, όμως και η δική σας βοήθεια είναι αυτή που μας στηρίζει στον δύσκολο αγώνα μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
Ο Αγιασμός μας,
παρουσία κλήρου και λαού, στον ημιτελή ακόμα ναό μας επάνω,

TAG