ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Γέμισαν οι γειτονιές και πάλι παιδιά...
       Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκε σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
       Στην δική μας πάλι τοπική επικράτεια,αυτήν των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας όπου υπάρχουν δυο μόνο σχολειά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας και το 4ο Νηπιαγωγείο μας, τελέστηκε ο Αγιασμός πρώτα στο Δημοτικό, από τους ιερείς μας τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, εφημερίους του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και κατόπιν στο Νηπιαγωγείο μας.
       Στις 9 το πρωΐ ήταν προγραμματισμένος ο Αγιασμός στο Δημοτικό μας σχολείο και στην τελετή παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Παύλου Μελά, η κυρία Χαριζάνη Ελένη, Ανθοκηπιώτισσα και φίλη μας και από την τοπική ενότητα της Νέας Ευκαρπίας, ο νέος της πρόεδρος, ο κος Ασλανίδης Γεώργιος, παλαιός γνώριμος του σχολείου μας αφού υπηρέτησε σε αυτό ώς δάσκαλος γυμναστικής και έτσι γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα του και θα βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες της καλής μας διευθύντριας, της κυρίας Μαρίας Μπαζιάκου και των υπέροχων δασκάλων μας. 
       Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης στο τέλος του Αγιασμού συγκινημένος από τα χαμόγελα και την ευλογημένη φασαρία των "παιδιών "του όπως τα αποκαλεί συχνά, διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα και μετέφερε σε παιδιά και δασκάλους την ευλογία του και κατόπιν προσκάλεσε τα παιδιά και στο κατηχητικό σχολείο της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων, όπου θα διευρύνουν τις γνώσεις τους θα μάθουν τον Χριστό και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αλλά και καλύτεροι Χριστιανοί. ( Τα κατηχητικά μας ανεπίσημα ανοίγουν τις πύλες τους το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10.00 π.μ-2.00 μ.μ για τα κορίτσια και 1.00 μ.μ-5.00 μ.μ για τα αγόρια, ενώ το μεθεπόμενο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωΐ, θα γίνει η μεγάλη γιορτή μας για την νέα κατηχητική χρονιά, αρχικά με Θεία Λειτουργία ειδικά για τα παιδιά έξω από το Άγιο Βήμα, μετά τον Αγιασμό και κατόπιν την γιορτή τους με βίντεο, παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις)
        Ευλόγησε τα παιδιά, όλους τους δασκάλους  και την κα Μαρία Μπαζιάκου, διευθύντρια του σχολείου, τους οποίους και έδωσε ως αναμνηστικό, όπως κάθε χρονιά, για φέτος ένα πλεκτό χειροποίητο σταυρουδάκι και το ευλογημένο έλαιο από την κανδήλα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που προσφάτως τα υποδεχθήκαμε  επισήμως στον  ναό τους, το "σπίτι" τους εδώ στους Ανθόκηπους κατά την Ιερά Πανήγυρη τους την 8η Σεπτεμβρίου  και που θα θησαυρίζονται για πάντα στον ναό μας, αλλά και τους γονείς που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο, και τέλος αποχώρησαν οι ιερείς μας για να τελέσουν και τον Αγιασμό στο 4ο Νηπιαγωγείο μας, όπου τους περίμεναν με αγωνία οι λιλιπούτειοι μαθητές του με τους γονείς τους.
      Εκεί όλα ήταν έτοιμα από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, κα Πετρούλα Μίσιου και τις βοηθούς της και γύρω στις 10 π.μ έγινε ο Αγιασμός μας, από τους ιερείς του ναού των Αγίων Θεοπατόρων, παρουσία του κου Κίκη Αθανασίου, νέου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας, Παύλου Μελά, αλλά και ενορίτη και γονέα που τα παιδιά του φοιτούν στο μικρό αυτό σχολειό μας.
        Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ευλόγησε και πάλι τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς, είπε δυο λόγια στους μικροσκοπικούς "ενορίτες" του, ευχαρίστησε τους δασκάλους για την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά των Ανθοκήπων, και τέλος ευχαρίστησε και τους γονείς που με την βοήθεια των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, προστατών των ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και της οικογενείας, μετέτρεψαν αυτόν τον άγονο τόπο, μέσα σε λίγο καιρό, σε πραγματικούς "Ανθόκηπους", γεμίζοντας τον τόπο μας παιδιά και  κάνοντας μας όλους πολύτεκνους.
     Τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν ο π. Χρυσόστομος Τελίδης παρευρέθηκε και στο ολοκαίνουργιο Γυμνάσιο μας, το 2ο Γυμνάσιο της Νέας Ευκαρπίας, κατόπιν προσκλήσεως και συνεννοήσεως με τον Θεολόγο καθηγητή του κο Γεώργιο Λαδόπουλο και τον Γυμνασιάρχη του κο Πέτρο Βλαχάκο, όπου και παρέδωσε δώδεκα Άγιες Εικόνες  "Ο Χριστός ευλογών" για να τοποθετηθούν στις νέες αίθουσες του σχολείου μας, μια μικρή δωρεά της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας στο καινούργιο αυτό σχολειό όπου φοιτούν τα περισσότερα από τα παιδιά της συνοικίας των Ανθοκήπων για να ευλογούνται από τον Χριστό μας όλοι οι μαθητές του καθημερινά κατά τις ώρες των μαθημάτων τους, αλλά και δύο μεγάλες εικόνες των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, αντίγραφα της Εφεστίου Εικόνος του Ναού μας για τα γραφεία των καθηγητών αλλά και του Γυμνασιάρχου μας.

Η αγαστή συνεργασία των φορέων μιας γειτονιάς και η αγάπη μεταξύ τους, είναι τα δύο συστατικά που χρειάζεται ένας τόπος για να ευλογηθεί από τον Θεό και να μεγαλουργήσει.    
Καλοφώτιστα λοιπόν όλα τα παιδιά μας, 
και καλή σχολική χρονιά!!!
TAG