5.Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Η 4η ημέρα της Πανηγύρεως μας... 
Τρίτη 9/9/2014.
α. Η Αρχιερατική & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
      Ξημέρωσε ο Θεός την Τρίτη 9/9/2014, ανήμερα της εορτής της Συνάξεως των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των προστατών των άτεκνων ζευγαριών, γονέων της Παναγίας Θεοτόκου Μαρίας, μα και προγόνων του Εγγονού τους Χριστού, ένα ζευγάρι διαλεκτό από τον Θεό ως το πιο ενάρετο και άξιο της εποχής εκείνης, για να φέρει στον κόσμο με αξιοθαύμαστο τρόπο την Μητέρα όλου του κόσμου. 
      Η Γιαγιά και Παππούς της Ορθοδοξίας εορτάζουν και μαζί τους όλη η Ενορία μας, η μοναδική στον κόσμο με την εκκλησία της τώρα να χτίζεται για να στεγάσει την πίστη των κατοίκων της, μα από εδώ και εμπρός τους ίδιους τους Αγίους μας, αφού χθές, Δευτέρα 8/9, παραμονή της εορτής τους, υποδεχθήκαμε τα Ιερά Λείψανα τους στην γειτονιά μας, τους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και στην κατακόμβη του ναού μας που προσωρινά τελούμε τις Ακολουθίες, μέχρι να ετοιμαστεί ο ναός μας επάνω και ολοκληρώσουμε έτσι το όνειρο μας για μια δική μας εκκλησιά στο όνομα και στην χάρη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
       Στις 7.00 το πρωΐ ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία και γύρω στις 7.30 υποδεχθήκαμε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ.κ Παντελεήμων, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρίσκεται ούτε ανήμερα της εορτής στον ναό μας, ο οποίος και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, με τον Διάκονο του, τον π. Χρήστο Κανούλα και με πρωτόπαπα τον π. Παύλο Ιωσηφίδη και τους ιερείς που τίμησαν τους Αγίους μας με την παρουσία στην Πανήγυρη τους, τον π. Νικηφόρο Καλαϊτζίδη από τον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων, τον π. Ακάκιο από τον Άγιο Ελευθέριο Σταυρουπόλεως, αλλά και τους γείτονες Ευκαρπιώτες ιερείς μας, ο π. Δημήτριο Βλασάκη από τον Άγιο Γεώργιο και ο π. Ευστράτιο Σπανό από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. 
      Ο Θεοφιλέστατος μας μίλησε στο κήρυγμα του για την αξία των Αγίων στην ζωή της Εκκλησίας και εξήρε ιδιαίτερα τους Αγίους Θεοπάτορες οι οποίοι όπως είπε γεφύρωσαν την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη μέσα από την θαυματουργική Γέννηση της Παναγίας κόρης τους, γιαυτό και η παρρησία τους στον Εγγονό τους Χριστό είναι μεγάλη και έτσι έχουν την χάρη να ευλογούν τα νέα ζευγάρια και ιδιαίτερα αυτά που δυσκολεύονται και να λύουν τα δεσμά της ατεκνίας. Κατόπιν και με πολλή συγκίνηση διάβασε στα νεαρά ζευγάρια την ευχή κατά της ατεκνίας της Αγίας Άννας και ευχήθηκε γρήγορα τα ζευγάρια αυτά αλλά και όλα όσα προσφεύγουν στην χάρη των Αγίων Θεοπατόρων, να έχουν να μας μεταφέρουν ευχάριστα νέα, ενώ αμέσως μετά διάβασε και το κόλλυβο των Αγίων μας και είπε το "Δι' ευχών".
      Ένας καφές και μερικά χειροποίητα κεράσματα, φτιαγμένα όλα από την αγάπη των κυριών μας που διακονούν στον ναό μας χρόνια τώρα, περίμενε τους προσκεκλημένους μας στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του ναού μας, ενώ αμέσως μετά και με παρότρυνση του προϊσταμένου του ναού π. Χρυσοστόμου Τελίδη, ανεβήκαμε μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως επάνω στον υπό κατασκευή ναό μας για να του δείξουμε την μεγάλη πρόοδο των εργασιών και να αποσπάσουμε την ευλογία του για την συνέχιση τους.
      Στο μεγάλο και όμορφο προαΰλιο της εκκλησιά μας και κάτω από τον ζεστό φθινοπωρινό ήλιο είχαν στηθεί από τους επιτρόπους του ναού ομπρέλες με καθίσματα και οι κυρίες μας εκεί διαλαλούσαν τα χειροποίητα εδέσματα τους στο Ενοριακό Ζαχαροπλαστείο, τους ζεστούς λουκουμάδες και τις λαχταριστές κρέπες τους, αλλά και στην έκθεση κεντημάτων και εργοχείρων, στο βιβλιοπωλείο μας και στα εκκλησιαστικά είδη 'οπου οι πανηγυριστές μπορούσαν να προμηθευτούν ότι ήθελαν αφήνοντας την αγάπη τους και την συνεισφορά τους για την αποπεράτωση του ναού μας, αλλά και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και την Ενοριακή Νεανική Εστία μας. 
      Το απόγευμα θα έχουμε τον επίλογο των τετραήμερων λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Πανηγύρεως, που θα περιλαμβάνει από νωρίς τον Εσπερινό και το Κτητορικό Μνημόσυνο και αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και την ειδική ευχή της Αγίας Άννας από τους ιερείς μας στο παρεκκλήσι της Παναγίας κόρης τους που λύνει τα δεσμά της ατεκνίας και χαρίζει στα ζευγάρια που έρχονται παρακλητικά στην χάρη τους το Θείο Δώρο της τεκνογονίας. 
      Κατόπιν, γύρω στις 9.00 το βράδυ, πρώτα ο Θεός και με την άδεια των Αγίων μας που ευχόμαστε να μας προσφέρουν μια όμορφη βραδιά χωρίς βροχή, θα βγούμε στο προαύλιο του ναού και θα ακολουθήσει λαΐκή βραδιά από νέους καλλιτέχνες της γειτονιάς μας αρχικά και κατόπιν ποντιακό γλέντι με προσκεκλημένο μας τον κο Ανέστη Μωυσή με τον κεμεντζέ και την γλυκιά φωνή του, αλλά και το βροντερό ποντιακό ταμπεραμέντο του, που θα κλείσει και τις τετραήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις μας με αυτόν τον έντονο τρόπο, το τραγούδι του αλλά και τους χορούς των ενοριτών μας που για τις τελευταίες ημέρες και με επίκεντρο την εκκλησιά τους, την Ενορία τους και τους Αγίους τους, τον Ιωακείμ και την Άννα, υπερέβαλαν εαυτόν για να υποδεχθούν στον ναό τους, να φιλοξενήσουν, μα και να διασκεδάσουν τους τέσσερις και παραπάνω χιλιάδες των επισκεπτών και πανηγυριστών που ήρθαν στον όμορφο και ευλογημένο από τους Αγίους μας τόπο, κατόπιν του καλέσματος και της χάρης τους.
Σας περιμένουμε και το απόγευμα για να κλείσουμε την γιορτή μας μαζί σας...

Πανήγυρις 2014
Ιερού Ναού Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ ακι Άννης,
 Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας 
Τρίτη 9/9/2014
Η Θεία Λειτουργία.

























Σας περιμένουμε και το απόγευμα...
TAG