Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΚΥΛΙΝΑΣ ΤΗΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΝΗΣ & ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΣ.

Δύο οι εορταζόμενοι Άγιοι μας...
διπλή και η ευλογία τους!!!
      Πιστοί στην παράδοση που δημιουργήσαμε στην Ενορία μας, κάθε μήνα να τελούμε την όμορφη Ακολουθία της Αγρυπνίας στον ναό μας, για τον μήνα Σεπτέμβριο, και παρά την κούραση από την Μεγάλη Πανήγυρη για τους Αγίους μας στις αρχές του μήνα, εορτάσαμε και τιμήσαμε ιδιαιτέρως δύο Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας την Παρασκευή 26/9 το βράδυ, τον Άγιο Αρίσταρχο εκ των εβδομήκοντα αποστόλων, του Θεσσαλονικέως και την γνωστή σε όλους Αγία Ακυλίνα την Ζαγκλιβερινή, αφού η γειτονιά των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και ιδιαίτερα οι παλαιοί κάτοικοι τους, αποτελείτε κυρίως από τα χωριά του Λαγκαδά πλησίον του Ζαγκλιβερίου.
      Όλα ήταν έτοιμα και γύρω στις 9 το βράδυ χτύπησαν οι καμπάνες του ναού καλώντας τους πιστούς στην Αγρυπνία μας που ξεκίνησε με το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, συνέχισε με τον Εσπερινό της εορτής, την Λιτή και την Αρτοκλασία, αργότερα τον Όρθρο με τα γράμματα από τις ιδιαίτερες Ακολουθίες των εορταζομένων Αγίων μας και τέλος την Θεία Λειτουργία και την Θεία Κοινωνία.
      Διαβάστηκε από τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, που ήταν ο λειτουργός μας, το κόλλυβο των Αγίων μας που περίτεχνα ετοίμασαν οι κυρίες της διακονίας του ναού μας και κατόπιν Τράπεζα είχε ετοιμάσει ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο έτερος εφημέριος του ναού μας για όλους όσους κοπίασαν και ξενύχτησαν στην μηνιαία Αγρυπνία της Ενορίας μας.
      Όμορφη έκπληξη ήταν και η συμμετοχή και η συμπροσευχή του Διακόνου του Καθεδρικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, π. Χρήστου Κανούλα, που με την γλυκιά φωνή του λάμπρυνε την Αγρυπνία μας που σε συνδιασμό με το κατανυκτικό κλίμα, τις ψαλμωδίες από το αναλόγιο που κοσμούσαν και οι δύο  ψάλτες του ναού μας, ο κος Βαγγέλης Δούδης και ο κος Κωνσταντίνος Παπαγερούδης, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και η Άννα που δεν έλειψαν στιγμή από κοντά μας καθ' όλη την διάρκεια της Αγρυπνίας μας, το ζεστό φώς από τις λαμπάδες και τα καντήλια μας, η ησυχία και η γαλήνη της νύχτας, η ασφάλεια της αγκαλιάς της εκκλησιάς μας, έκανε τους παρευρισκόμενους και συμποσευχόμενους αδελφούς μας, να αισθανθούν την παρουσία του Θεού κοντά μας για ακόμα μια φορά.
    Επόμενη προγραμματισμένη Αγρυπνία μας για τον μήνα Οκτώβριο, θα τελεστεί την 17η το βράδυ προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, ενώ θα τεθούν σε προσκύνηση το σεπτό λέιψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας που θησαυρίζεται στον ναό μας, προερχόμενο από την Μονή Σαγματά στην περιχή της Βοιωτίας, ανατολικά της Θήβας. 
Σας περιμένουμε...πρώτα ο Θεός!!!
Αγρυπνία 26/9/2014
προς τιμήν του Αγίου Αριστάρχου
 και της Αγίας Ακυλίνας











Στίς 17 του Οκτώβρη πάλι, πρώτα ο Θεός,
 θα κάνουμε Αγρυπνία για τον Άγιο Λουκά...
TAG