Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΓΑΒΡΙΗΛ.

Μια ευλογημένη συνήθεια 
της Ενορίας μας.
     Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα τελείτε στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, η όμορφη Ακολουθία της Αγρυπνίας και για τον μήνα Νοέμβριο τιμώμενος δεν ήταν ένας, ή δύο Άγιοι που συνήθως εορτάζουν και εμείς προς τιμήν τους τελούμε την ιερά Ακολουθία της Αγρυπνίας, αλλά ήταν οι χιλιάδες, οι μυριάδες τῶν ἐννέα Ταγμάτων, Σεραφίμ, Χερουβίμ, Θρόνων, Κυριοτήτων, Ἐξουσιῶν, Ἀρχῶν, Δυνάμεων, Ἀρχαγγέλων καὶ Ἀγγέλων, μα ιδιαιτέρως των Αρχιστρατήγων μας, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.   
      Όλα ήταν έτοιμα και στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής 7ης του Νοεμβρίου 2014, σήμανε τις καμπάνες του ναού μας ο π. Χρυσόστομος Τελίδης καλώντας τους πιστούς στην Ακολουθία της Αγρυπνίας, που ξεκίνησε με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, συνέχισε με τον εορταστικό Εσπερινό, την Λιτή και τις Αρτοκλασίες που έφεραν για να ευλογηθούν οι εορτάζοντες, κατόπιν τον Όρθρο με όλα τα "γράμματα" των Ταξιαρχών και των υπολοίπων Ασωμάτων Δυνάμεων, όπου στους Αίνους προσκυνήσαμε την εικόνα τους που δέσποζε στο κέντρο του ναού και μας έχρισε ο ιερέας μας με το ευλογημένο έλαιο από την καντήλα τους, αλλά προσκυνήσαμε και το ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τα οποία βρίσκονται θησαυρισμένα στον ναό μας από την φετινή Μεγάλη Πανήγυρη μας, που έγινε την 9η του μηνός Σεπτεμβρίου, στην Σύναξη των Αγίων μας και εντεύθεν αλλά και για πάντα στην πανέμορφη ασημένια Λειψανοθήκη που κατασκευάσαμε πρόσφατα ειδικά για αυτά και που θα τίθενται προς προσκύνηση πάντα στις Αγρυπνίες μας για ευλογία των συμμετεχόντων, αλλά και τις Κυριακές και τις Τρίτες στις Ιερές Παρακλήσεις μας.
   Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία με αποκορύφωμα την Θεία Κοινωνία, όπου μεταλάβαμε τα Δώρα του Χριστού σε εμάς, το Σώμα και το Αίμα Του, διαβάστηκε Τρισάγιο για κάποιον κεκοιμημένο συνενορίτη μας από τον π. Παύλο Ιωσηφίδη, ο οποίος και συμπροσευχήθηκε μαζί μας, έψαλλε και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενώ στο τέλος ο π. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες και τον π. Παύλο για την αγάπη του και την συμμετοχή στην βραδυνή προσευχή μας, και μετά το "Δι'ευχών"μας παρότρυνε να περάσουμε στο αρχονταρίκι του ναού, όπου οι κυρίες της διακονίας μας είχαν ετοιμάσει Τράπεζα "δια τον κόπον της Αγρυπνίας"σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό και ιδιαίτερα το αγιορείτικο, όπου για κάθε δώρο υπάρχει και το αντίδωρο.
     Ζεστό και μυρωδάτο τσάι σερβιρίστηκε από τις κυρίες της διακονίας του ναού μας στο καταστόλιστο τραπέζι μας στο Αρχονταρίκι και νόστιμες πίτες και γλυκά όλα χειροποίητα και φτιαγμένα με μεράκι και πολύ-πολύ αγάπη για τους επισκέπτες μας, προσκυνητές του ιερού ναού μας, οι περισσότεροι από την άλλη άκρη της πόλης, που αψήφισαν την κακοκαιρία που επίκειται κατά την διάρκεια της βραδιάς, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και την ταλαιπωρία της Αγρυπνίας, δίνοντας σε όλους εμάς τους Ανθοκηπιώτες το παράδειγμα προς μίμηση, για να ακολουθούμε τακτικά το πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα της Ενορίας μας.   
     Επόμενη Αγρυπνία, στον Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα, θα το μάθετε όμως μέσω των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του ναού μας, ή από το μηνιαίο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου, ή τηλεφωνώντας στον ναό μας, αυτό όμως που θα μονοπωλήσει σίγουρα την επικαιρότητα της επόμενης εβδομάδος θα είναι η Πανήγυρις της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου και Ιωάννου Χρυσοστόμου της επάνω Ευκαρπίας και στην δική μας Ενορία, η ονομαστική εορτή των δύο συνεφημερίων και συνονόματων ιερέων μας, του π. Χρυσοστόμου Τελίδη και του π. Χρυσοστόμου Κοτσίδη, την Πέμπτη 13η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
     Παρακάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την Αγρυπνία μας, που με μεγάλη διακριτικότητα τραβήχτηκαν από τα μεγαλύτερα παιδιά των κατηχητικών μας, για να σας κάνουν όλους μετόχους της λειτουργικής ζωής μας, μέσω της ιστοσελίδας του ναού μας, που με πολύ αγάπη σας τις προβάλλει και μέσω της αμεσότητας που έχει το διαδίκτυο, τις μεταφέρει σε παλιούς και νέους Ενορίτες μας, φίλους και γνωστούς, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, για να μην νοιώθουν ξένοι όπου και αν βρίσκονται.
Ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε 
ένα όμορφο και ευλογημένο Σαββατοκύριακο!!!
...και όλοι στην εκκλησία την Κυριακή, 
εορτή του Αγίου Νεκταρίου.
*ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες της Αγρυπνίας μας ...

 Η Αγρυπνία μας 
την Παρασκευή 7η Νοεμβρίου 2014,
για τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.




TAG