3. ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2015, Ι.Ν ΑΓ.ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.



Η 3η ημέρα της Πανηγύρεως μας... 
Τετάρτη 9/9/2015.
      Ξημέρωσε ο Θεός την Τετάρτη 9/9/2015, ανήμερα της εορτής της Συνάξεως των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των προστατών των άτεκνων ζευγαριών, γονέων της Παναγίας Θεοτόκου Μαρίας, μα και προγόνων του Εγγονού τους Χριστού, ένα ζευγάρι διαλεκτό από τον Θεό ως το πιο ενάρετο και άξιο της εποχής εκείνης, για να φέρει στον κόσμο με αξιοθαύμαστο τρόπο την Μητέρα όλου του κόσμου. 

      Η "Γιαγιά" και o "Παππούς" της Ορθοδοξίας εορτάζουν και μαζί τους όλη η Ενορία μας, η μοναδική στον κόσμο με την εκκλησία της τώρα να χτίζεται για να στεγάσει την πίστη των κατοίκων της, μα από εδώ και εμπρός τους ίδιους τους Αγίους μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, αφού από πέρυσι στην παραμονή της εορτής 
τους, μαζί με τον Άγιο Θεουπόλεως κ.κ Παντελεήμων, κατ΄εντολή του Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, υποδεχθήκαμε τα Ιερά Λείψανα τους στην γειτονιά μας, τους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και από τότε και για πάντα θησαυρίζονται  στην κατακόμβη του ναού μας όπου προσωρινά τελούμε τις Ακολουθίες, μέχρι να ετοιμαστεί ο ναός μας επάνω και να ολοκληρώσουμε έτσι το όνειρο μας για μια δική μας εκκλησιά στο όνομα και στην χάρη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και εκεί να τα προσκυνούμε πια και να τελούμε τις Ακολουθίες μας.

       Στις 6.45 το πρωΐ ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία και γύρω στις 7.30 υποδεχθήκαμε με πανηγυρικές καμπανοκρουσίες τον Επίσκοπο μας, Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, ο οποίος και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, με τους Διακόνους του, τον Αρχιδιάκονο π. Παντελεήμων Αναστασιάδη και τον νεότερο Διάκονο της Μητροπόλεως μας π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη, και με πρωτόπαπα τον αρχαιότερο στην τάξη Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως μας, Παύλο Ιωσηφίδη, που πάντα με πολύ αγάπη συμμετέχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της Ενορίας μας αλλά και τους ιερείς που τίμησαν τους Αγίους μας με την παρουσία στην Μεγάλη Πανήγυρη που τους ετοιμάσαμε, τον π. Δημήτριο Βλασάκη και τον π. Μάξιμο Σαμαρά από τον "γειτονικό" Άγιο Γεώργιο της Νέας Ευκαρπίας και φυσικά τον εφημέριο του ναού μας π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, ενώ ο έτερος εφημέριος, π. Χρυσόστομος Τελίδης είχε αναλάβει την ευταξία και την εύρυθμη διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας. 
      Ο Σεβασμιώτατος μας μίλησε στο κήρυγμα του για την αξία των Αγίων στην ζωή της Εκκλησίας και εξήρε ιδιαίτερα τους Αγίους Θεοπάτορες οι οποίοι όπως είπε γεφύρωσαν την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη μέσα από την θαυματουργική Γέννηση της Παναγίας κόρης τους, γιαυτό και η παρρησία τους στον Εγγονό τους Χριστό είναι μεγάλη και έτσι έχουν την χάρη να ευλογούν τα νέα ζευγάρια και ιδιαίτερα αυτά που δυσκολεύονται και να λύουν τα δεσμά της ατεκνίας. Κατόπιν διάβασε και το κόλλυβο των Αγίων μας που με περισσή νοικοκυροσύνη ετοίμασαν οι κυρίες της διακονίας του ναού μας και είπε το "Δι' ευχών", ενώ αμέσως μετά και με πολλή συγκίνηση ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης διάβασε στα νεαρά ζευγάρια την ευχή κατά της ατεκνίας της Αγίας Άννας και μαζί με τον συνεφημέριο του ευχήθηκαν στα ζευγάρια αυτά, αλλά και όλους όσους προσφεύγουν στην χάρη και στην παρρησία των Αγίων Θεοπατόρων, πολύ γρήγορα να έχουν να μας μεταφέρουν ευχάριστα νέα για την εκπλήρωση των επιθυμιών και των προσδοκιών τους. 
      Ένας καφές και μερικά χειροποίητα κεράσματα, φτιαγμένα όλα με πολύ μεράκι από την αγάπη των κυριών μας που διακονούν στον ναό μας χρόνια τώρα, περίμενε τους προσκεκλημένους μας στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του ναού, ενώ αμέσως μετά και με παρότρυνση του προϊσταμένου του ναού π. Χρυσοστόμου Τελίδη, ανεβήκαμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και τους πανηγυριστές και προσκυνητές των Αγίων μας, επάνω στον υπό κατασκευή ναό μας για να του δείξουμε την μεγάλη πρόοδο των εργασιών και να αποσπάσουμε την ευλογία του για την συνέχιση τους, ενώ όλοι μαζί, με συγκίνηση και ευλάβεια ψάλλαμε το απολυτίκιο του Ιερού Ναού μας, που για πρώτη φορά αντηχούσε στους τοίχους του και σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους της αποπερατώσεως του και της γρήγορης εγκατάστασης μας, όνειρο και ελπίδα του κάθε Ανθοκηπιώτη εδώ και χρόνια, το οποίο τώρα εκπληρώνεται.

      Στο μεγάλο και όμορφο προαΰλιο της εκκλησιά μας και κάτω από τον ζεστό φθινοπωρινό ήλιο είχαν στηθεί από τους επιτρόπους του ναού ομπρέλες με τραπέζια και καθίσματα και εκεί οι κυρίες μας διαλαλούσαν τη πραμάτεια τους, τα χειροποίητα πεντανόστιμα εδέσματα τους στο Ενοριακό Ζαχαροπλαστείο, τους ζεστούς λουκουμάδες, που εκείνη την στιγμή παρασκευάζονταν και φρέσκοι σερβίρονταν 
στους πανηγυριστές, αλλά και τις λαχταριστές νηστίσιμες πίτες τους, μιας και ήταν Τετάρτη και ημέρα νηστείας για την Εκκλησία μας, αλλά και μέσα στην κατακόμβη του ναού μας, όπου υπήρχε έκθεση κεντημάτων και εργοχείρων και βιβλιοπωλείο και έκθεση εκκλησιαστικών ειδών, όπου οι πανηγυριστές μπορούσαν να προμηθευτούν ότι ήθελαν αφήνοντας την αγάπη τους και την συνεισφορά τους για την αποπεράτωση του ναού μας, αλλά και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και την Ενοριακή Νεανική Εστία μας. 
      Το απόγευμα είχαμε τον επίλογο των τριήμερων λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Πανηγύρεως, που περιλάμβανε από νωρίς τον Εσπερινό της ημέρας και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, ενώ αμέσως μετά ψάλλαμε την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, κλήρος, ιεροψάλτες και ο ευλογημένος λαός του Θεού, ιδιαίτερα δε οι κυρίες της Ενορίας μας, που τον τελευταίο καιρό ετοιμάζονταν πυρετωδώς κάνοντας 
πρόβες με τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη που ανέλαβε αυτήν την διακονία ως δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής. Αμέσως μετά και πριν το "Δι΄ευχών" διάβασαν οι ιερείς μας την ειδική ευχή της Αγίας Άννας, προσκαλώντας τα ζευγάρια στον σολέα του ναού ή στο παρεκκλήσι της Παναγίας κόρης των Αγίων μας, την ευχή που λύνει με την δύναμη της παρρησίας της "Γιαγιάς" του Χριστού μας, τα δεσμά της ατεκνίας και χαρίζει στα ζευγάρια που έρχονται παρακλητικά στην χάρη τους το Θείο Δώρο της τεκνογονίας. 

      Έτσι έκλεισε το εορταστικό και Πανηγυρικό τριήμερο που ετοιμάσαμε προς τιμήν των Αγίων Θεοπατόρων, του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, των προστατών των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και προστατών των άτεκνων ζευγαριών, αφήνοντας σε όλους όσους πάσχισαν για αυτό το ομολογουμένως από τους πάντες μεγαλοπρεπές Πανηγύρι, μια γλυκιά κούραση αλλά και μια ευλογία, αντίδωρο και ανταμοιβή για τον κόπο τους. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους πανηγυριστές μας, που τις ημέρες αυτές έζησαν μαζί μας το θαύμα της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία προσκαλώντας τον πιστό λαό της στις πανηγύρεις και στις γιορτές της πάντα γεμίζει ασφυκτικά τους ναούς της σε όλα τα βάθη και τα πλάτη της Ορθοδοξίας, όπου χτυπά η καρδιά του Ορθόδοξου Χριστιανού, όπως εδώ στον δικό μας ταπεινό και υπόγειο, προς το παρόν, ναό από όπου και πέρασαν φέτος άνω των τεσσάρων χιλιάδων πιστών.
Και του χρόνου, πρώτα ο Θεός!!!


Η 3η ημέρα της Πανηγύρεως μας... 
Τετάρτη 9/9/2015.
α. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία




 









β. Ιερά Παράκλησις Αγίων Θεοπατόρων.










...υπέρ ευτεκνίας, τεκνογονίας και ευτοκίας
των δούλων του Θεού...
Και του χρόνου!!!

TAG