ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

Μια δραστήρια 
και ολοζώντανη Ενορία...
      Με την Βυζαντινή Μουσική ξεκίνησαν εχθές οι δραστηριότητες της Ενορίας μας, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και με τον Αγιασμό που τέλεσε ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, ο οποίος θα είναι και ο υπεύθυνος αυτής της εκπαιδευτικής ομάδας εκμάθησης βυζαντινής μουσικής, που θα γίνεται κάθε Δευτέρα για τους αρχαρίους, κάθε Τετάρτη για τους πιο προχωρημένους, αλλά και κάθε Παρασκευή με το νέο τμήμα μας για την γυναικεία χορωδία της Ενορίας μας που από φέτος θα δημιουργηθεί, τα απογεύματα μετά τον Εσπερινό.
      Η Δευτέρα είναι η ημέρα της εβδομάδας όπου γίνεται το απόγευμα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων στον ναό μας, το Ενοριακό Φροντιστήριο των Μαθηματικών, από τον μαθηματικό μας κο Χαράλαμπο Παπαπέτρου που ανιδιοτελώς προσφέρει τις γνώσεις και την ελεύθερη ώρα του, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που αδυνατούν οι γονείς τους να τους στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που μαστίζουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το Ενοριακό Φροντιστήριο των Αγγλικών γίνεται από την κα Άννα
Ιωσηφίδου, αγαπητό μέλος και αυτή της όμορφης ομάδας διακονίας στην Ενορίας μας, με σκοπό την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας στην μικρή κοινότητα των Ανθοκήπων της Νέας Ευαρπίας, κάθε Σάββατο μεσημέρι, μια ομάδα που χωρίζεται σε δύο τμήματα, αυτό των ανηλίκων μαθητών της, αλλά και αυτό των ενηλίκων που επιζητούν την γνώση της αγγλικής διαλέκτου.  Παράκληση και πρόσκληση κάνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο εθελοντή καθηγητή, ειδικά στα Φιλολογικά μαθήματα και αυτά της Φυσικής και της Χημείας, που θα θελήσει να μας βοηθήσει στον αγώνα μας, ας επικοινωνήσει με την εκκλησία μας και τον π. Χρυσόστομο που είναι υπεύθυνος της Νεότητας στην Ενορία μας και ας ενταχθεί μαζί μας στον ειρηνικό στρατό που ετοιμάζουμε για να αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.   
      Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου  2015 ξεκινούν επίσημα-ανεπίσημα ήδη ξεκινήσαμε με την πρώτη συνάντηση μας από την προηγούμενη Τρίτη-οι κατηχητικοί Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής, με υπεύθυνη Κυκλάρχισσα μας την κα Ευθαρσία Αλατζίδου, μιας ευλογημένης προσπάθειας από την Ενορία μας εδώ και πολλά χρόνια για να γνωρίσουμε καλύτερα την Πίστη μας στον Θεό και να εντρυφήσουμε στις αξίες του Ευαγγελίου και την διάδοση του πρώτα μέσα στα γεωγραφικά όρια μας και γιατί όχι και πιο μακριά αν γίνεται, το απόγευμα μια ώρα πριν από τον Εσπερινό μας, και κάθε Τρίτη για όλη την κατηχητική χρονιά. Για τον μήνα Οκτώβριο ξεκινά η συνάντηση μας στις 5.00 μ.μ, ενώ για τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, στις 4.30 μ.μ. Πριν την έναρξη του Κύκλου θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός για την καινούργια κατηχητική χρονιά από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, λαμβάνοντας έτσι και την ευχή της Εκκλησίας μας και για αυτό το νέο ξεκίνημα. 
      Όμως κάθε Τρίτη απόγευμα, εκτός της κατηχητικής δραστηριότητας του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής, θα τελείτε εδώ στην κατακόμβη του ναού μας, όπου προσωρινά τελούμε και όλα τα λειτουργικά μας καθήκοντα μέχρι να αποπερατωθεί η εκκλησία μας επάνω, η όμορφη Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα,τους προστάτες της Ενορίας μας, αλλά και προστάτες των άτεκνων ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν την ευλογία τους, μια δέηση στους προγόνους του Χριστού μας υπέρ τεκνογονίας, ευτεκνίας, καλλιτεκνίας και ευτοκίας όσων προσδοκούν την μεσιτεία τους για να τους δοθεί από τον Εγγονό τους Χριστό, το Θείο Δώρο της τεκνοποιΐας. Οι κυρίες μας, που από φέτος έχουμε ξεκινήσει την δημιουργία της γυναικείας χορωδία τους, έχουν αναλάβει το διακόνημα να ψάλλουν τους ύμνους της Ιεράς Παρακλήσεως μας από το βιβλιαράκι του ναού μας που περιέχει τον Παρακλητικό Κανόνα των Αγίων 
και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, αλλά περιέχει και την ζωή τους με την Παναγία κόρη τους μέχρι την ηλικία των τριών ετών οπότε και εκπληρώνοντας το τάμα τους την παρέδωσαν αντίδωρο πίσω στον Θεό που τους την χάρισε.
       Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 θα ξεκινήσουμε και πάλι με την Ακολουθία του Αγιασμού από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, όπως επιτάσσει το τυπικό της Εκκλησίας, που θέλει τα πάντα να ξεκινούν και να τελειώνουν με την ευλογία της, τις συναντήσεις μας στον Κύκλο Νέων Γυναικών & Μητέρων, με Κυκλάρχισσα μας την κα Ευγενία Χωματά, άλλη μια κατηχητική προσπάθεια που απευθύνεται στις νεαρότερες κυρίες της Ενορίας μας με 
σκοπό σαφώς την κατήχηση τους πάνω στα διδάγματα του Ευαγγελίου, αλλά και της επίλυσης ή έστω της συζήτησης των προβλημάτων των νέων ζευγαριών, ενώ με διάκριση αγγίζει και θέματα που αφορούν την χριστιανική διαπαιδαγώγηση της οικογένειας και ειδικά των παιδιών.
       Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στην καθαριότητα του ναού, έτσι οι κυρίες μας με ζωηρή και αγόγγυστη συμμετοχή στα δρώμενα της Ενορίας μας από τις 10.00 το πρωΐ αναλαμβάνουν να καθαρίσουν, να συμμαζέψουν και να προετοιμάσουν γενικά τον ναό, το σπίτι τους όπως το αποκαλούν, σύμφωνα με την "οπισθάμβωνο ευχή" που λέει ο ιερέας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρακαλώντας τον Θεό: "Αγίασε τους αγαπώντας την ευπρέπεια του οίκου σου", για να υποδεχθεί το κυριακάτικο εκκλησίασμα μέσα σε ένα καθαρό και ευλογημένο περιβάλλον. Η Παρασκευή είναι και αυτή ημέρα αφιερωμένη στην καθαριότητα του Ιερού Βήματος και από τους δυο ιερείς του ναού μας, έτσι ώστε όλα να λάμπουν κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. 
ΑΦΙΣΑ Ε.Ν.Ε 2015-2016
               Το Σάββατο όμως είναι η πιο παραγωγική ημέρα των δραστηριοτήτων της Ενορίας μας μέσα στην εβδομάδα, μια και αφορά εξ΄ολοκλήρου τους λιλιπούτειος ενορίτες μας, τα παιδιά της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, και τα κατηχητικά σχολεία μας. Το προπερασμένο Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 ήταν που κάναμε την γιορτή έναρξης της κατηχητικής χρονιάς μας, με Θεία Λειτουργία και Αγιασμό, παιχνίδια, κεράσματα και άλλα. Από τις 10.00 το πρωΐ ξεκινούν οι συναντήσεις μας αρχικά με τα κορίτσια μέχρι το μεσημέρι, ενώ από την 1.00 μέχρι και τις 5.00 έχουν σειρά τα αγόρια. Ενδιάμεσα υπάρχουν και τα μαθήματα της 
εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχουμε εντάξει εδώ και τρία χρόνια στις δραστηριότητες μας με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή από τα παιδιά μας, μάλιστα δημιουργήσαμε και την δικής μας ρομποτική ομάδα, τους "Ρομποπάτορες" με αξιόλογες διακρίσεις σε πανελλήνιους, όπως το FLLGREECE, αλλά και μικρότερης εμβελείας διαγωνισμούς. Μέσα στις δραστηριότητες μας υπάρχει και η ποδοσφαιρική ομάδα μας, οι "Θεοπάτορες" οι χρυσοί νικητές στο Μητροπολιτικό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα το 2015 και Δευτεραθλητές στο περσινό.
       Μέσα στις πολλές δραστηριότητες μας υπάρχει και το εντευκτήριο του ναού, ένας όμορφος μοντέρνος χώρος, όπου καθημερινά εκτός του Σαββάτου που κάνουμε τα κατηχητικά μας και της Κυριακής, όπου ο χώρος χρησιμοποιείται ως παιδική χαρά των μικρότερων παιδιών που φέρνουν οι γονείς μαζί τους στην Θεία Λειτουργία, τα παιδιά μας μπορούν να παίξουν και να χαρούν με τα μέσα που τους προσφέρουμε, το ποδοσφαιράκι, το πινκ-πονγκ, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το playstation και πολλά ακόμα παιχνίδια, και όλα αυτά μέσα στην ασφάλεια και την αγάπη της εκκλησίας μας, μέσα σε ένα υγιές, όμορφο και καθαρό περιβάλλον κατάλληλο τόσο για το παιχνίδι της νεότητας της μικρής συνοικίας μας, όσο και για την διασκέδαση της, πάντα όμως σε συνδυασμό με την κατήχηση και την γνώση της Πίστης μας και των Μυστηρίων της Εκκλησίας του Χριστού.
Καλή και ευλογημένη αρχή!!!
TAG