ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Από το"Δεύτε λάβετε φώς..." 
...στο "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ   !!!
        Από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου περιμέναμε στον ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, το "Άγιον Φώς" το οποίο θα μεταφέρονταν από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα και κατόπιν στις Ενορίες και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδος.
         Περιμένοντας το "Άγιον Φώς" να έρθει και να φωτίσει τις ψυχές μας, τακτοποιήσαμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την τελετή της Ανάστασης που θα γινόταν στα σκαλιά του επάνω ναού μας που πια έχει τελειοποιηθεί εξωτερικά και άρχισαν οι εσωτερικές του εργασίες, οπότε και πολύ σύντομα, πρώτα ο Θεός, θα λειτουργήσει πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο από τα όνειρα των Ανθοκηπιωτών. Τα μικρόφωνα, τα μεγάφωνα, τα αναλόγια,τα φοινικόκλαδα,τ ο χαλί,ο  φωτισμός,τ α πάντα ήταν έτοιμα και στην θέση τους για την μεγάλη στιγμή.
        Όμως το "Άγιον Φώς' αργούσε και ο ιερέας μας, ανησυχούσε ώσπου κάποια στιγμή και με αρκετή καθυστέρηση, γύρω στις 9.30 το βράδυ, κατέφθασαν στον ναό μας ο κος Θεόδωρος Στεφάνου με τον γιο του, τον Γιώργο φέροντας μαζί  στο φαναράκι τους το Άγιον Φώς, από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", κάνοντας έτσι το τάμα τους, να το μεταδίδουν πρώτοι δηλαδή σε όλους τους ναούς των Ενοριών της Νέας Ευκαρπίας, όπως κάθε χρόνο. Ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, παρέλαβε με ευλάβεια το "Άγιον Φώς" στα σκαλιά του ναού, κρατώντας το θυμιατό στο χέρι και φορώντας το πετραχήλι του και κατόπιν όλοι μαζί άναψαν τα κανδήλια  της εκκλησιάς μας. 
              Στις 11 χτύπησε η καμπάνα του ναού μας και άρχισαν να έρχονται οι πιστοί  στην Ακολουθία της Ανάστασης κρατώντας στα χέρια τις λαμπάδες τους για να πάρουν στο σπίτι τους αργότερα το Άγιο Φώς που ήρθε από τον Πανάγιο Τάφο του Πατριαρχείου των Ιερροσολύμων.
          Οι ψάλτες μας μαζί με τον πατέρα Χρυσόστομο Κοτσίδη, μαζεύτηκαν πίσω από την Αγία Τράπεζα και σε απόλυτο σκοτάδι έψαλλαν το "Δεύτε λάβετε φώς", άνοιξε η Ωραία Πύλη και οι δύο ιερείς μας κρατώντας τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φώς το μετέδωσαν στους πιστούς, που είχαν γίνει ένα ευλογημένο κι ανυπόμονο κουβάρι μπροστά στον σολέα του ναού για να γίνουν οι πρώτοι που θα το αποκτήσουν και θα το μοιράσουν με την σειρά τους στους συμπολίτες τους.
          Από εκεί και μετά οι εικόνες που εξελίχθηκαν ήταν τόσο συγκινητικές και όμορφες που οι λέξεις θα ήταν πολύ φτωχές για να τις περιγράψουν και για ποιόν λόγο άλλωστε αφού ο ιερέας μας προνόησε να τις αποθανατίσουν στον φωτογραφικό φακό, δυο από τα παιδιά της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας και μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, των Πρωταθλητών και φέτος "Θεοπατόρων", ο Μπάμπης και ο Κώστας μας που ανέβηκαν μέχρι και στο νέο μας καμπαναριό για να προβάλλουν την Ανάσταση στην Ενορία τους, και έτσι να την δει ο όλος ο κόσμος μέσω της ιστοσελίδας μας...όσο μακρυά και αν βρίσκεται.
                Το μόνο που απομένει σε εμάς να γράψουμε σε αυτό το αφιέρωμα για την δική μας "Ανάσταση", εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας και στον μικρό υπόγειο προς το παρόν ναό μας, την προσωρινή κατακόμβη του μεγάλου ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που χτίζεται επάνω της και σύντομα, πολύ σύντομα, εκεί θα τελούμε πλέον όλες τις Ακολουθίες μας, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια των αιώνων, το πιο χαρμόσυνο νέο όλων των εποχών, η αρχή της ελπίδας μέσα στην κατήφεια του κόσμου και το υπέρτατο μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα που δοκιμάζετε...
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

*δείτε παρακάτω με ένα κλικ στο "διαβάστε περισσότερα", όλο το φωτογραφικό μας υλικό από την Τελετή της Ανάστασης και από την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε.
Η Τελετή της Ανάστασης &
 η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

















 "Χριστός Ανέστη εκ νεκρών..."
TAG