ΚΥΡΙΑΚΗ, ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ & ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Η Κυριακή, γιορτή και σχόλη; 
Γελιέστε!!!
     Σήμερα στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας θα σχολιάσουμε ένα ακόμη θέμα, 
ένα σύγχρονο, ανησυχητικό και ενοχλητικό πρόβλημα στους κόλπους της Εκκλησίας μας και για το τέλος του άρθρου μας, σας έχω και μια προσωπική παράκληση. 

     Όπως γνωρίζουμε αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι της ιστοσελίδας μας, όλες οι Κυριακές μας δόθηκαν από τον Θεό για ξεκούραση και προσευχή. Εμείς από την μεριά μας, οι πιστοί χριστιανοί, τις αφιερώνουμε στην δόξα του Θεού, και μάλιστα εορτάζουμε την Ανάσταση του Υιού Του και ιδρυτή της Εκκλησίας Του, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 
     Έτσι με χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε την ημέρα αυτή και όταν σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησιάς στην Ενορίας μας τρέχουμε να προσευχηθούμε σε Αυτόν και να τον ευχαριστήσουμε για όσα μας προσφέρει καθημερινά στην ζωή μας και να συμμετάσχουμε ενεργά στην Αναστάσιμη κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, που γίνεται με σκοπό την επιτέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Κοινωνίας μας με τον Χριστό μέσω του κοινού Αγίου Ποτηρίου και της Θείας Μετάληψης. 
      Βέβαια αυτή η σημασία της Αναστάσιμης Κυριακής στις μέρες μας τείνει να εκλείψει, αφού πια "κοινή συναινέσει" του κοινοβουλίου μας, του εκάστοτε πρωθυπουργού μας, των υπουργών του και των βουλευτών μας, αλλά και του λαού, όλων υμών δηλαδή, ας μην γελιόμαστε, που τους ψηφίσαμε, η Κυριακή μετατράπηκε σε μια καθημερινή μέρα με ανοιχτή την αγορά και τα καταστήματα της, όπως αύριο, ημέρα εργασίας και όχι μέρα προσευχής και λατρείας του Θεού, ημέρα χωρίς το "Ευχαριστώ" μας για την αγάπη Του. 
      Η Κυριακή εδώ και ένα χρόνο περίπου μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, που μας θέλει όλους ελεγχόμενους και υπόδουλους και ομοιοποιημένους. 
      Και το έκαναν νόμο στην Ελλάδα μας, το έκαναν πράξη στην χώρα μας και αύριο Κυριακή πρωΐ-πρωΐ θα ανοίξει η αγορά και κάποιοι από εμάς ίσως τρέξουν για να κάνουν τα ψώνια τους, αφού δελεάστηκαν από τις προσφορές και την σαγήνη τους. Όμως κάποιοι άλλοι δεν θα το κάνουν, δεν μπορεί να γίνει νόμος και στην ψυχή τους, θα αντισταθούν και θα έρθουν εδώ στην εκκλησιά μας, για προσευχή και ενδοσκόπηση και θα αφήσουν τα ψώνια τους για τις υπόλοιπες ημέρες, που δεν χάθηκαν άλλωστε από το ημερολόγιο, υποχρεώνοντας έτσι τον άθλιο αυτό νόμο τους να καταρρεύσει και την εργασία της Κυριακής να σταματήσει. 

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησιασμος       Ας κάνουμε έστω αυτό, το πολύ απλό, αγαπητοί μου, ως ομολογία της πίστης μας και θα έρθουν τα σημαντικότερα, τα δυσκολότερα, τα μεγάλα, μια που τα προβλήματα δεν θα πάψουν στους κόλπους της Εκκλησίας μας, ούτε και στην δύσμοιρη χώρα μας, που στέκεται εμπόδιο και αντιστέκεται στα σχέδια τους, έχοντας από πάντα πλεγμένες στην ψυχοσύνθεση της δύο μεγάλα και ανίκητα δεδομένα, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. 
       Και ο πόλεμος έχει αρχίσει, η μάχη δίνεται και τα χτυπήματα δεν θα σταματήσουν αλλά αντίθετα θα πολλαπλασιαστούν και θα μεγαλώσουν κάνοντας την ζωή του πραγματικού Έλληνα και πραγματικού Ορθόδοξου Χριστιανού αφόρητη και βασανιστική. 

Καλή Κυριακή φίλοι μου και...
 ...καλή Ανάσταση!!!

Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τελίδης
TAG