ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ (9/12/2017)

 ...στις 9 του Δεκέμβρη 
που έχεις Άννα την γιορτή σου!!!
    Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, εορτάζει και πανηγυρίζει την Σύναξη των Αγίων προστατών της, την 9η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
    Όμως το γλυκό πρόσωπο της Αγίας Άννας μας, της "Γιαγιάς της Ορθοδοξίας", η Ενορία μας το τιμά, το εορτάζει και το πανηγυρίζει άλλες δυο φορές τον χρόνο.
Την 25η Ιουλίου, όπου η Αγία του Χριστού Εκκλησία εορτάζει την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης και φυσικά την 9η Δεκεμβρίου, στην εορτή της Συλλήψεως της Θεοτόκου από την Αγία Άννα μας, όπου η εκκλησιαστική και η λαϊκή παράδοσις θέλει να εορτάζουν και οι γυναίκες που φέρουν αυτό το ευλογημένο όνομα..."στις 9 του Δεκέμβρη που έχει η Άννα την γιορτή της".
     Στο μεγάλο βίντεο αυτό που παρακολουθείτε θα δείτε όλην την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε ανήμερα της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, το Σάββατο της 9ης Δεκεμβρίου 2017, όπου πρωτόπαπας και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας,
 Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στην Μικρά αυτή Πανήγυρη μας, ήταν ο καλλικέλαδος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης, ενώ συλλειτουργός και κήρυκας του Θείου Λόγου ήταν ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους και παλαιός κατηχητής του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, που συμμετείχε και αυτός στο Ιερατικό Συλλείτουργο μαζί με τον έτερο π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, τον συνεφημέριο του.
     Στο αναλόγιο μαζί με τον πρωτοψάλτη του Ναού μας, κο Ευάγγελο Δούδη, είχαμε προσκεκλημένο και τον αγαπητό φίλο μας και μέγα πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, τον κο Στυλιανό Ζαχαρίου, που λάμπρυνε με την όμορφη φωνή του την χαρά της γιορτής μας.
     Πλήθος πιστών και επισκεπτών συμμετείχαν με την ζεστή προσευχή τους στην Μικρή Πανήγυρη της Ενορίας μας, εκ των οποίων πολλά ήταν και τα νεαρά ζευγάρια που ήρθαν στην φιλόξενη αλλά προσωρινή κατακόμβη μας, που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες μας μέχρι αποπεράτωσης και λειτουργίας του επάνω περίλαμπρου Ναού μας που τώρα χτίζουμε, 
και έκλειναν το γόνυ έμπροσθεν των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, αλλά και της Ιεράς Εικόνος της Συλλήψεως της Θεοτόκου, που θησαυρίζονταν στο κέντρο του Ναού καθ' όλην την περίοδο της Πανηγύρεως μας, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας με περισσή ευλάβεια διαβάστηκε από τους ιερείς μας και "η Ευχή της Αγίας Άννας", που λύει τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητος.
     Ας ευχηθούμε στις Άννες που γιορτάζουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή, η Αγία και Θεοπρομήτορ Άννα να είναι φύλακας και βακτηρία στην ζωή  τους, αλλά να είναι και προστασία σε όλα τα άτεκνα ζευγάρια που την έχουν τόση ανάγκη.
 Χρόνια Πολλά!!!
*με ένα κλικ πάνω στην φωτογραφία μπείτε στο κανάλι μας στο youtube και δείτε όλη την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία...

TAG