ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ...

...του ιερέως μας π.Χρυσοστόμου,στα "παιδιά του"όπως μας αποκαλεί συχνά,ήταν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου,το τραπέζι που μας έκανε.
      Και ήταν όλα τα παιδιά εκεί, όσα βοήθησαν λίγο ή πολύ στο να γίνει αυτό το μεγαλειώδες, κατά γενική ομολογία,πανηγύρι της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,με τόση τάξη και τελικά με απόλυτη επιτυχία αφού όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι,επίσημοι ανεπίσημοι,γνωστοί και άγνωστοι,μεγάλοι και μικροί και αυτό ήταν ένα επίτευγμα όλων μας.
       Ο ιερέας μας λοιπόν για να μας ευχαριστήσει ετοίμασε ένα τραπέζι με όλα τα καλά, σουβλάκια,μπιφτέκια,λουκάνικα,πατάτες,σαλάτες,αναψυκτικά,μα πάνω από όλα την ευλογία του για την καινούργια σχολική χρονιά που έρχεται και για μερικούς είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού είναι αυτή που θα καθορίσει τις σπουδές μας αργότερα.
        Γύρω στις 12 το μεσημέρι άρχισαν τα παιδιά να μαζεύονται και ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα για να γίνει το τραπέζι έξω,ο βροχερός καιρός μας άλλαξε τα σχέδια και έτσι βολευτήκαμε στο όμορφο αρχονταρίκι του ναού.
       Ο π.Χρυσόστομος είχε φροντίσει για τα πάντα,εμείς απλά ανάψαμε τα κάρβουνα και ψήσαμε τα κρεατικά που μας αγόρασε,ενώ είχε φροντίσει διάφορες κυρίες της ενορίας να μας ετοιμάσουν τις σαλάτες,τις τηγανιτές πατάτες και τόσα άλλα που γέμισαν το γιορτινό τραπέζι αλλά και τις ψυχές μας,αφού είμασταν όλοι εκεί αγαπημένοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε ξανά και ξανά τον ιερέα και την εκκλησία μας σε ότι μας χρειαστεί.
       Στις 2 το μεσημέρι καθίσαμε στο τραπέζι,πάνω από είκοσι παιδιά όλοι μαζί,ο π.Χρυσόστομος το ευλόγησε και αρχίσαμε να τρώμε.Όλα ήταν πεντανόστιμα αφού εμείς τα μαγειρέψαμε,αλλά και γιατί ήταν το αποκύημα της διακονίας που προσφέραμε στους Αγίους προστάτες μας,στον Άγιο Ιωακείμ και στην Αγία Άννα.
       Ένα "μελίσσι"από νέους βοήθησε σε αυτήν την ευλογημένη διακονία,σε αυτό το όμορφο πανηγύρι,τα παιδιά του π.Χρυσοστόμου από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στις εργατικές κατοικίες, που παρότι άλλαξε ενορία η αγάπη τους παρέμεινε η ίδια και ίσως να μεγάλωσε αλλά και η νέα του οικογένεια τα παιδιά των Ανθοκήπων,της νέας του ενορίας, που από την αρχή αγκάλιασαν τις προσπάθειες του και τον βοήθησαν να αναστήσει την Νεανική Εστία της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων.
                                                                                                                                                        "Τα  παιδιά μου" είναι ένα νεανικό,αγαπημένο,μεγάλο,δυνατό,όμορφα μπερδεμένο και ευλογημένο κουβάρι,δηλαδή,ότι μπορεί να ζητήσει ένας ιερέας από την νεότητα που τον περιτριγυρίζει για να κάνει"θαύματα" στην Ενορία του.
π.Χρυσόστομος

Ευχαριστούμε και εμείς π.Χρυσόστομε!!! 
Και του χρόνου...


Πριν αναλάβουμε την προετοιμασία του τραπεζιού, παίξαμε για λίγο στην  αίθουσα των παιχνιδιών της Νεανικής Εστίας.

Ο Αλέξης με τον Κοσμά φέρνουν την ψησταριά από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο...

...και την τοποθετούν στο μελλοντικό γραφείο του ναού,που τώρα χτίζεται.

Ο Κοσμάς,μούσκεμα από την βροχή που μας χάλασε τα σχέδια για τραπέζι έξω,αλλά όχι και την διάθεση μας.

Ο "masterchef "Νίκος ανάλαβε το ψήσιμο...

...και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία,όπως βλέπετε...

...έχοντας βοηθό τον Βασίλη...

...τον Ευθύμη...

...τον Θοδωρή...

...τον Χριστόφορο και πολλούς ακόμα.

Το αυτοκίνητο του π.Χρυσοστόμου,που και αυτό κατέληξε παιχνίδι στα χέρια των αυριανών επίδοξων οδηγών.

Επιτέλους,ήρθε η ώρα του φαγητού...

...και όταν όλα είναι έτοιμα...
...ο ιερέας ευλογεί την Τράπεζα...

...και όλοι πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό.

Εδώ η θρυλική τριάδα,ο Δημήτρης,ο Σταύρος και ο Αντώνης...

...ο Βασίλης με τον Νίκο,το δεξί και το αριστερό χέρι του π.Χρυσοστόμου...

...ο Θοδωρής,το καμάρι και η ελπίδα του π.Χρυσοστόμου.

Εδώ ο Νίκος που μας έψησε όλα αυτά τα εδέσματα,δοκιμάζει την μαγειρική του.

Ο Κοσμάς επιτηρεί αν όλα έγιναν καλά.

Όπως είπαμε και πριν, ένα όμορφο ευλογημένο "κουβάρι",
ένα "μελίσσι" από εργάτες της εκκλησιάς,μας.

 "Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου,σας εύχομαι ολόψυχα οι Άγιοι που σήμερα διακονείτε,σύντομα να σας το ανταποδώσουν πολλαπλάσιο" .
π.Χρυσόστομος

TAG