Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ
ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, 
ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Εν Ανθοκήποις Νέας Ευκαρπίας 27/10/2014
      Ο χρόνος κύλησε και μας βρήκε το 2014 λίγο πιο γερασμένους, λίγο πιο κουρασμένους,
μα με το ίδιο φρόνημα και το ίδιο όνειρο στο μυαλό και στην καρδιά μας. Να αποπερατώσουμε την ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννης, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας. 
     Οι Άγιοι μας βλέποντας αυτήν την λαχτάρα μας να χτίσουμε το "σπιτικό" τους, αλλά και να στεγάσουμε την πίστη μας στον Θεό, δεν έμειναν αμέτοχοι, αλλά ήταν πάντα κοντά μας βοηθώντας μας οικονομικά, υλικά και ψυχικά σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη δική μας προσωπική προσπάθεια μας, μέχρι τα μέσα του 2013, όπου ενώ δυσκολευόμασταν πια να τα βγάλουμε πέρα και σταματήσαμε κάθε προσπάθεια, μια μεγάλη δωρεά έρχεται απρόσμενα και αναπτερώνει εκ νέου τα σχέδια μας.
     Χωρίς καθυστέρηση ξεκινούν και πάλι τα έργα ανέγερσης του ναού μας επάνω και αυτήν την στιγμή που γράφω αυτές τις λίγες σειρές στην ανάρτηση της ιστοσελίδας μας για την Ερανική Επιτροπή του ναού μας, οι εργασίες προχωρούν πυρετωδώς έχοντας φθάσει στην κάλυψη του Νάρθηκα, στην αποπεράτωση του Γυναικωνίτη, τους περιφερειακούς τοίχους σε μεγάλο ύψος, την κόγχη του Ιερού Βήματος, ενώ σε λίγο καιρό, πρώτα ο Θεός, ίσως μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε κλείσει όλον τον ναό.
    Τα μέλη του παλαιού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μας, που επί τρία συναπτά έτη έδωσαν το ίδιο τους τον εαυτό για την πρόοδο της μικρής μα ζεστής και φιλόξενης Ενορίας μας εκπληρώνουν πια την θητεία τους για τα έτη 2011-12-13, και νέα μέλη ξεπηδούν μέσα από την καρδιά της Ενορίας, τα οποία με χαρά και ενθουσιασμό παίρνουν την σκυτάλη της διακονίας του πιστού λαού του Θεού και της εντολής Του να εργαστούν ως νέα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας. 
    Την Δευτέρα 13η Ιανουάριου του 2014, σε μια όμορφη τελετή όπου έγινε και η κοπή πίτας για την νέα χρονιά, στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, τα νέα αυτά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας, κατόπιν προτάσεως του προέδρου του και εγκρίσεως εκ του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, παραλαμβάνουν από τα χέρια του Επισκόπου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα τα διοριστήρια τους, με αριθμό 1149/3-12-2013, αναλαμβάνοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο τα καθήκοντα τους ως Επίτροποι του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και ξεκινώντας την τριετή θητεία τους για τα έτη 2014-15-16. 
    Την επόμενη Κυριακή 19η Ιανουαρίου 2014, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Χρυσόστομος Τελίδης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε μια όμορφη και συγκινητική αποστροφή του λόγου του, αποχαιρέτησε το παλαιό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστώντας όλα τα μέλη και τις οικογένειες του για την αγαστή τριετή συνεργασία τους και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τα νέα μέλη του επιδίδοντας τους και τα διοριστήρια που είχε παραλάβει από τον Επίσκοπο μας, μαζί με την δεσποτική ευλογία του για τριετή θητεία που αναλαμβάνουν.
    Τα μέλη του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που αναλαμβάνουν την θητεία τους για την τριετία 2014-2015-2016 είναι:

1. π. Χρυσόστομος Τελίδης (Πρόεδρος)
2. Παπαγεωργάκης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος)
3. Καμπουρίδης Κωνσταντίνος (Γραμματέας)
4. Χαλκίδης Χρήστος (Ταμίας)
5. Βέργος Δημήτριος (Μέλος)  

Ευχόμαστε από καρδιάς στο 
νέο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού μας, 
Καλή δύναμη στο δύσκολο μα και ευλογημένο έργο που αναλαμβάνουν!!!  
  
Εν Ανθοκήποις Νέας Ευκαρπίας 2/1/2012
ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

        Ἐνορία ὑφίσταται καί λειτουργεῖ βάσῃ τῶν Ἱερῶν Κανόνων καί σύμφωνα μέ τούς Νόμους τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους ὡς Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) καί διοικεῖται ἀπό πενταμελές Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο διορισμένο ἀνά τριετία ἀπό τόν Σεβ. Μητροπολίτη μέ Πρόεδρο τόν Ἱερέα τοῦ Ναοῦ. Οἱ ἀποφάσεις τοῦ Ἐκκλ. Συμβουλίου λαμβάνονται κατά τή διάρκεια Συνεδρίασης καί κατά πλειοψηφία μετά ἀπό διαλογική συζήτηση καί καταγράφονται στό «Βιβλίο Πρακτικῶν» τοῦ Ἱ. Ναοῦ.
       Στόχος τῶν Ἐκκλ. Ἐπιτρόπων εἶναι τό νά ἀνακαινίσουν καί να ἐξωραΐσουν τόν Ἱερό Ναό καί νά συμβάλλουν δυναμικά στήν πνευματική πρόοδο καί την εὐημερία τῆς Ἐνοριακῆς Κοινότητος.
      ς σταθοῦμε δίπλα στό ἔργο τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Ἐπιτρόπων, ἄς τούς βοηθήσουμε στήν ἀποστολή τους καί ἄς ἑτοιμασθοῦμε ὅταν ἔλθη ὁ κατάλληλος καιρός να πάρουμε ἀπό τά χέρια τους τήν σκυτάλη και νά ὑπηρετήσουμε και ἐμεῖς τήν Ἐνορία ὑπό τό ἄμισθο ἀλλά πολύ τιμητικό ἀξίωμα τοῦ Ἐκκλ. Ἐπιτρόπου.

Ἀποτελεῖ ἰδιαίτερη εὐλογία καί γιά τούς ἄνδρες καί γιά τίς γυναῖκες, ἡ θητεία ἔστω για μία τριετία στό Ἐκκλ. Συμβούλιο τῆς Ἐνορίας μας.
       Η Ερανική Επιτροπή που συστάθηκε για την ανέγερση του ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης υποβάλλει αίτηση στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα τη δημιουργία νέας Ενορίας στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας.
       Τριακόσιες είκοσι δύο (322) οικογένειες υπογράφουν το υπόμνημα που αποστέλλεται στη Μητρόπολη, η οποία αποφασίζει θετικά την 19ην Μαρτίου του 2007 και μαζί με την επίσης θετική γνωμοδότηση του Δήμου Ευκαρπίας την 29ην Μαρτίου του 2007 αποστέλλουν τα έγγραφα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η νέα Ενορία είναι γεγονός, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 190, της 14ης Σεπτεμβρίου του 2007, δημοσιευμένο στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης εκείνης της ημέρας, με όρια την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, την κεντρική οδό 25ης Μαρτίου, που οδηγεί στην Ευκαρπία, την οδό Δασκαλίσσης Αθηνάς Τσακίρη και την οδό Λαγκαδά (Κωνσταντινουπόλεως).

       Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ιδρύσεως της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο  τότε ιερέας π. Ιωακείμ Ουεριλίδης αποστέλλει την πρόταση του στην Ιερά Μητρόπολη για τα μέλη που θα αποτελούσαν το  πρώτο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.
       Η Μητρόπολη αμέσως κάνει δεκτή την αίτηση του ιερέως και με το πρακτικό αρ. 1/2007 της 8ης Οκτωβρίου του 2007 καθορίζονται τα πρώτα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τα καθήκοντα τους:
1.                 Ιερέας  Ιωακείμ Ουεριλίδης         (Πρόεδρος)
2.                 Δημήτριος Ξανθίδης                    (Γραμματέας)
3.                 Γεώργιος Κακαμούκας                (Αναπληρωτής Γραμματέας)
4.                 Κωνσταντίνος Μπουραζάνας       (Ταμίας)
5.       Θεόδωρος Στεφάνου                   (Αναπληρωτής Ταμίας)


       Η θητεία του πρώτου αυτού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κράτησε μόλις δύο μήνες, έκανε αποδεκτή την μεγάλη οικονομική βοήθεια που δώθηκε από τον Δήμο της Ευκαρπίας σε όλες τις νεοσύστατες ενορίες και συγκεκριμένα στην ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης έδωσε το έναυσμα να αρχίσουν σύντομα τα έργα θεμελίωσης και κατασκευής της κατακόμβης του Ιερού Ναού. Κατόπιν επαναπροτάθηκε το ίδιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο από τον π. Ιωακείμ για το επόμενο της περιόδου 2008-9-10, με το πρακτικό αρ. 1/2008 της 8ης Ιανουαρίου του έτους 2008, όπου όλα τα μέλη, που παρέμειναν τα ίδια, αναλαμβάνουν ακριβώς και τις ίδιες θέσεις.

       Στην πορεία, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ταμίας του Ε.Σ, που ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα, αποχώρησε λόγω μεταθέσεως του  και την θέση του καταλαμβάνει ένα εξέχων μέλος της κοινωνίας των Ανθοκήπων που από την θεμελίωση τους, την 5η Ιουλίου του 2005 διακονούσε τους Αγίους μας, ο κ. Ελευθέριος Παπαδόπουλος.

       Στην συνέχεια αυτό το Συμβούλιο συντάσσει και ψηφίζει προϋπολογισμούς και απολογισμούς και παίρνει και άλλες αποφάσεις με θέματα που αφορούν την εύρυθμη και καλή λειτουργία του ναού, μέχρι την 1η Μαΐου του 2010 όπου αποχωρεί ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και  προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωακείμ Ουεριλίδης,  για να εγκατασταθεί στην γενέτειρα του την Κομοτηνή και στην θέση του αναλαμβάνει ως νέος Πρόεδρος του Ε.Σ, ο νέος προϊστάμενος του ναού ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Τελίδης, βάσει του διοριστηρίου της Μητροπόλεως μας με αρ. 375/1-5-2010.
       Στο  νέο Ε.Σ. της θητείας για το 2011-12-13, ο νέος Πρόεδρος του, προτείνει στην Ι. Μ. Ν. και Στ. τους παρακάτω:

1.         Ιερέας  Χρυσόστομος Τελίδης   (Πρόεδρος)
2.         Στέφανος Καρούλιας             (Γραμματέας)
3.         Χρήστος Χαλκίδης               (Ταμίας)   
4.         Αναστάσιος Αναστασιάδης (Μέλος)
5.         Λάζαρος Θεοφάνους  (Μέλος)


       Η Μητρόπολη κάνει δεκτή την πρόταση του Προέδρου, με το διοριστήριο έγγραφο υπ’ αριθμ. 9/2010 και τα νέα μέλη του Ε.Σ παραλαμβάνουν ιδιοχείρως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, σε μια σεμνή τελετή προς τιμήν τους και την κοπή της πίτας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων,  την 9η Ιανουαρίου του 2011 στον καθεδρικό ναό της Μητροπόλεως μας, του Τιμίου Προδρόμου και έτσι  επίσημα πλέον αναλαμβάνουν δράση.

       Το έργο αυτής της Επιτροπής, πέραν των άλλων καθηκόντων, ήταν και να βοηθήσουν τον ιερέα στην συνέχιση των έργων και της κατακόμβης που ήθελε αρκετές παρεμβάσεις για να γίνει πιο λειτουργική και όμορφη, αλλά και για την έναρξη των εργασιών για την οικοδόμηση του ναού επάνω.
       Τον Αύγουστο του 2011 και ενώ είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες της πανηγύρεως του ναού μας για την Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων, για λόγους υγείας, αποχωρεί ένα μέλος του Ε.Σ, ο κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης και αντικαθίσταται  μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων μας, από το νέο μέλος κ. Βλάσιο Μυλωνά, νεαρό σε ηλικία, στρατιωτικό στο επάγγελμα, με κέφι για δουλειά και αγάπη στους Αγίους μας, που αντίδωρο για την διακονία του αυτή, του χάρισαν λίγο αργότερα ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι.

       Με το νέο μέλος αυτό στην παρέα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μας, θα ξεκινήσει σε λίγο το καινούργιο έτος, το 2012, που ευχόμαστε ολόψυχα σε όλο τον κόσμο οι Άγιοι μας, ο Θεοπροπάτορ Ιωακείμ και η Θεοπρομήτορ Άννα, προστάτες της Ενορίας μας και των άτεκνων ζευγαριών όλης της ανθρωπότητας, να προσφέρουν, ειρήνη, υγεία, αγάπη και μακροημέρευση.
       Ευχόμαστε επίσης στο Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο,

Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους!!!