ΑΓΙΑΣΜΟΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ & 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Γέμισαν οι γειτονιές και πάλι παιδιά...
       Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκε σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
       Στην δική μας πάλι τοπική επικράτεια,αυτήν των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας όπου υπάρχουν δυο μόνο σχολειά,το 3ο Δημοτικό και το 4ο Νηπιαγωγείο,τελέστηκε ο Αγιασμός πρώτα στο δημοτικό,από τον μοναδικό ιερέα μας π.Χρυσόστομο,εφημέριο του Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και κατόπιν στο Νηπιαγωγείο.
       Στις 9 το πρωΐ ήταν προγραμματισμένος ο Αγιασμός στο Δημοτικό μας σχολείο και στην τελετή παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Παύλου Μελά, ο κος Δεληγιάννης Δημήτριος,Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Ανθοκηπιώτης και αυτός και φίλος μας,αφού πάντα ακούει τα προβλήματα μας και βρίσκεται κοντά στις ανάγκες μας. 
       Ο π.Χρυσόστομος στο τέλος του Αγιασμού συγκινημένος από τα χαμόγελα και την ευλογημένη φασαρία των" παιδιών "του όπως τα αποκαλεί συχνά,διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και μετέφερε στα παιδιά την ευλογία του και κατόπιν προσκάλεσε τα παιδιά και στο κατηχητικό σχολείο της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων,όπου θα διευρύνουν τις γνώσεις τους θα μάθουν τον Χριστό και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και Χριστιανοί.
        Ευλόγησε τα παιδιά,όλους τους δασκάλους,τους οποίους και έδωσε αναμνηστικό όπως κάθε χρονιά το νέο ημερολόγιο τοίχου του Ναού,την κα Μαρία Μπαζιάκου, διευθύντρια του σχολείου, τους γονείς που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο,και τέλος αποχώρησε για να τελέσει και τον Αγιασμό στο 4ο Νηπιαγωγείο μας,όπου τον περίμεναν.
       Εκεί όλα ήταν έτοιμα από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου,κα Πετρούλα Μίσιου,και γύρω στις 10 π.μ έγινε ο Αγιασμός.
        Ο π.Χρυσόστομος ευλόγησε τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς,είπε δυο λόγια στους μικρούς "ενορίτες του",ευχαρίστησε τους δασκάλους για την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά των Ανθοκήπων, και τέλος ευχαρίστησε και τους γονείς που με την βοήθεια των Αγίων Θεοπατόρων,προστατών των ζευγαριών και της οικογενείας,μετέτρεψαν αυτόν τον άγονο τόπο,μέσα σε λίγο καιρό, σε πραγματικούς ανθόκηπους,γεμίζοντας τον τόπο μας παιδιά και  κάνοντας μας όλους πολύτεκνους. 
Καλοφώτιστα λοιπόν τα παιδιά μας, και καλή σχολική χρονιά!!!
TAG