Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ.

Στην μικρή εκκλησιά μας, 
δύο ιερείς...
δύο "Χρυσόστομοι"...
διπλή γιορτή!!!
     Η 13η Νοεμβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης ενός από τους μεγαλυτέρους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Ιερού Χρυσοστόμου όπως τον ονομάζει η Εκκλησία μας δίνοντας του τα δύο αυτά αντιπροσωπευτικότατα προσωνύμια, είναι ημέρα χαράς και για την μικρή Ενορία μας, που εορτάζει και τους συνονόματους ιερείς της, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη.
          Από νωρίς γέμισε η εκκλησία μας με τους πιστούς που ήρθαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και να ευχηθούν στους εορτάζοντες συνεφημερίους του ναού μας, παρότι πανηγύριζε ο καθεδρικός ναός της Νέας Ευκαρπίας και η Ενορία του Αγίου Γεωργίου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ο κόσμος είχε ανέβει στην "επάνω" Ευκαρπία για να γιορτάσει τον Άγιο τους αλλά και για το ιερό Λείψανο της Αγίας Υπομονής που είχε τεθεί προς προσκύνηση και καθαγιασμό των κατοίκων αλλά και για να δώσει υπομονή και αντοχή στα βάσανα που μαστίζουν την γειτονιά μας αλλά και όλη την χώρα μας.
    Οι δύο ιερείς μας την Τρίτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής συμμετείχαν και αυτοί στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό της γειτονικής μας Ενορίας, όμως ανήμερα της εορτής τους τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον δικό μας ναό, με πρωτοψάλτη τον καλλικέλαδο δάσκαλο της βυζαντινής μουσικής, αλλά και φίλο και συνοδοιπόρο στις χαρές και στις λύπες της Ενορίας μας, π. Παύλο Ιωσηφίδη, αλλά και τον φίλο μας πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου στην ανατολική μεριά της πόλης μας, τον κο Στέλιο Ζαχαρίου και έτσι γέμισε η εκκλησιά μας από τους βυζαντινούς ψαλμούς και τα "γράμματα" της εορτής.
    Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Παύλος, εξαίροντας το πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και γνωρίζοντας μας πτυχές από την ζωή και το μεγάλο έργο του,  τόσο το συγγραφικό όσο και το τεράστιο έργο του που συντελέστηκε επί της Αρχιερατικής θητείας του, η οποία μπορεί να ήταν σύντομη και γεμάτη ταλαιπωρίες και πόνο, όμως χάραξε την ζωή και το μέλλον της Ορθοδοξίας.


Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έκανε την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε εκ του Ιερού Βήματος, ενορίτες, γνωστούς, φίλους και συνεργάτες και κατόπιν μαζί με τον συνεφημέριο και συνεορτάζοντα π. Χρυσόστομο Κοτσίδη μοίρασε το αντίδωρο, ένα γλυκό κέρασμα και τις εγκάρδιες ευχές του σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ λίγο αργότερα στο αρχονταρίκι του Ναού σερβιρίστηκε καφές και νηστίσιμα κεράσματα λόγω της ημέρας, από τις κυρίες της διακονίας του ναού μας, στους καλεσμένους και φίλους των ιερέων μας, που ήρθαν να ευχηθούν αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή φιλοξενία των Ανθοκηπιωτών. 

    Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 14η του Νοέμβρη το μεσημέρι, οι επίτροποι του ναού μαζί με τις κυρίες μας, έστρωσαν και πάλι το εορταστικό τραπέζι, προσφορά και κέρασμα για την εορτή τους από τους δύο ιερείς μας, τραπέζι από όπου και πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι των Ανθοκήπων για να ευχηθούν, να κεραστούν αλλά και να πάρουν την ευχή τους.

Χρόνια Πολλά, και του χρόνου Πατέρες,
σας ευχόμαστε από καρδιάς, καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο και επίπονο έργο σας!!! 
TAG