Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Με πολύ αγάπη, 
στο Γυμνάσιο των παιδιών μας!!!
     Στο τέλος της σχολικής χρονιάς που μας πέρασε, το καλοκαίρι του 2014 στην γιορτή για την λήξη των μαθημάτων των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Νέας Ευκαρπίας, όπου εκεί ήταν και ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης για να χαρεί με "τα παιδιά" του, ο Θεολόγος του Σχολείου, κος Γεώργιος Λαδόπουλος, τον παρακάλεσε αν γινόταν να προσφέρει στο καινούργιο σχολειό τους, τις εικόνες του Χριστού που ευλογεί τα παιδιά, για να τις τοποθετήσει στις δώδεκα αίθουσες του, κάτι που έγινε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αμέσως μετά τον Αγιασμό στις 11 του Σεπτέμβρη.
      Όμως όταν ο π. Χρυσόστομος παρέδωσε τις δώδεκα εικόνες του Χριστού για τις αίθουσες διδασκαλίες και μία της Εφεστίου Εικόνος του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, για την αίθουσα των καθηγητών, βρέθηκε μπροστά σε ακόμα μια παράκληση αυτήν την φορά τόσο από τον Θεολόγο κο Λαδόπουλο, όσο και από τον Γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου, τον κο Πέτρο Βλαχάκο. Να κατασκευάσουμε και να δωρίσουμε στο όμορφο και νεοαναγερθέν σχολείο των μαθητών και των Ανθοκήπων, αλλά και ολοκλήρου της Νέας Ευκαρπίας, δυο πίνακες ανακοινώσεων πάνω σε τρίποδες για το "στέκι του Θεολόγου", όπως μας εξήγησε ο κος καθηγητής.
      Πως θα μπορούσε άραγε ο π.Χρυσόστομος να αρνηθεί μια τέτοια παράκληση την στιγμή που σε αυτό το σχολείο φοιτούν τα περισσότερα από τα κατηχητόπουλα του;
Έτσι την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου φορτώνει στο φορτηγάκι του επιτρόπου μας του κου Σαμαρίνα τους δύο πίνακες που έφτιαξε ο μαραγκός του ναού μας ο κος Ορέστης και μέσα στην βροχή κατέφθασε στο 2ο Γυμνάσιο όπου τον περίμεναν ο Θεολόγος του, κος Λαδόπουλος με τον Γυμνασιάρχη κο Πέτρο Βλαχάκο και μια αντιπροσωπεία από τα παιδιά, που έτρεξαν στο φορτηγάκι μας και ξεφόρτωσαν τα πράγματα που ήταν προορισμένα γιαυτά.
      Ακολούθησαν φωτογραφίες, κεράσματα, πειράγματα, τα παιδιά έτρεξαν να πάρουν ευχή από τον ιερέα μας και όλοι μαζί περιεργαζόμασταν το νέο απόκτημα του σχολείου. Πρώτη ανακοίνωση στους πίνακες ήταν αυτή του π. Χρυσοστόμου και δεν ήταν άλλη από την φετινή αφίσα των κατηχητικών μας, η οποία τραβήχτηκε στην γιορτή μας για την λήξη των κατηχητικών συνάξεων  της χρονιάς 2013-2014.
       Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ευκαρπίας, που από πέρυσι έχει παραδοθεί προς χρήση από τους μαθητές του, οι οποίοι όλο και περισσεύουν πια με τις ευλογίες της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ των προστατών των νέων ζευγαριών και της οικογενείας, στις γειτονιές του τόπου μας, είναι η τεράστια προσπάθεια ανθρώπων με όραμα, με όνειρα, με θέληση και πείσμα, που τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να φέρνουν αποτελέσματα, πρώτα με αυτό το καινούργιο και όμορφο σχολειό, κατόπιν με το επίσης καινούργιο Λύκειο μας που και αυτό λειτουργεί πια στην Νέα Ευκαρπία, συστεγαζόμενο με το 1ο Γυμνάσιο και σύντομα ελπίζουμε με ένα ακόμα Δημοτικό Σχολείο στην δική μας γειτονιά αυτή των Ανθοκήπων, για να επιλυθεί μόνιμα πια το πρόβλημα της πληθώρας των μαθητών ανά τάξη ή της μεταφοράς τους σε άλλα σχολεία απομακρυσμένα, αλλά και με ένα νέο Νηπιαγωγείο που θα λύσει παρόμοια προβλήματα.
       Όμως δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις που κάνουν ένα Σχολείο τόσο καλό, όπως είναι το δικό μας 2ο Γυμνάσιο της Νέας Ευκαρπίας, αλλά περισσότερο είναι το έμψυχο προσωπικό, κυρίως οι δάσκαλοι τους, μα και οι γονείς όλων των μαθητών που εκπροσωπούνται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς που ήδη έχουν δώσει στα παιδιά τους τις αρχές, τα θεμέλια και τα πρώτα στοιχεία, που χρειάζονται να δουλέψουν οι δάσκαλοι στις ψυχές τους για να τους μάθουν σαφώς τα πρώτα τους γράμματα, αλλά και για να διαπλάσουν τον χαρακτήρα τους και να τα κοινωνικοποιήσουν.
       Η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, θα είναι πάντα κοντά και σε αυτό το Σχολείο μας, αλλά και σε όλους όσους την χρειάζονται, για να φτιάξουμε όλοι μαζί αυτόν τον όμορφο τόπο, την Ευκαρπία μας, ακόμα ομορφότερη.
"Με γειά σας παιδιά!!!"
TAG