Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ.

      Δύο "Χρυσόστομοι...
...διπλή εορτή!!!
      Η 13η Νοεμβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης ενός εκ των μεγαλυτέρων Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Ιερού Χρυσοστόμου όπως τον ονομάζει η Εκκλησία μας δίνοντας του τα δύο αυτά αντιπροσωπευτικότατα προσωνύμια, είναι ημέρα χαράς και για την μικρή Ενορία μας, που εορτάζει και τους συνονόματους ιερείς της, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη.
        Από νωρίς το πρωΐ γέμισε η εκκλησία μας με τους πιστούς που ήρθαν να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και να ευχηθούν στους εορτάζοντες συνεφημερίους του ναού μας, παρότι πανηγύριζε ο καθεδρικός ναός της Νέας Ευκαρπίας και η Ενορία του Αγίου Γεωργίου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ο κόσμος είχε ανέβει στην "επάνω" Ευκαρπία για να γιορτάσει τον Άγιο τους αλλά και για να προσκυνήσει το ιερό Λείψανο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, που έφερε για φέτος ο προϊστάμενος του ναού. π. Ιωάννης Δημητριάδης προς καθαγιασμό και ευλογία του τόπου και των κατοίκων, ενώ πέρυσι στο πανηγύρι του ναού είχαν έλθει τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Υπομονής.
    Οι δύο ιερείς μας την Τετάρτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής συμμετείχαν και αυτοί στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό της γειτονικής μας Ενορίας, όμως ανήμερα της εορτής τους, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον δικό τους ναό, κάνοντας ιερατικό Συλλείτουργο με πρωτόπαπα τον π. Παύλο Ιωσηφίδη, ο οποίος πάντα μας τιμά με την παρουσία του στις μεγάλες εορτές μας και στα Πανηγύρια της Ενορίας μας, και με πρωτοψάλτη στο αναλόγιο τον καλλικέλαδο ιεροψάλτη του ναού μας, κο Ευάγγελο Δούδη και τους βοηθούς του και πάλι γέμισε η εκκλησιά μας από τους βυζαντινούς ψαλμούς και τα "γράμματα" της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
    Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Παύλος, εξαίροντας το πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και γνωρίζοντας μας πτυχές από την ζωή και το μεγάλο έργο του,  τόσο το συγγραφικό όσο και το τεράστιο έργο του που συντελέστηκε επί της Αρχιερατικής θητείας του, η οποία μπορεί να ήταν σύντομη και γεμάτη ταλαιπωρίες και πόνο, όμως χάραξε την ζωή και το μέλλον της Ορθοδοξίας.

   Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έκανε την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε εκ του Ιερού Βήματος, πρώτα από όλα τον έτερο συνεφημέριο και συνεορτάζοντα π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, που μαζί εδώ και δύο χρόνια αγωνίζονται για την πρόοδο της Ενορίας, αλλά και όλους τους ενορίτες, τους γνωστούς, φίλους και συνεργάτες τους και κατόπιν μαζί με τον μοίρασαν το αντίδωρο, ένα γλυκό κέρασμα και τις εγκάρδιες ευχές τους σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ παράλληλα τους προσκάλεσαν όλους στην μεγάλη αίθουσα τελετών που βρίσκεται πίσω από το Ιερό Βήμα, για να κεράσουν οι δύο ιερείς στους καλεσμένους και φίλους τους, που ήρθαν να ευχηθούν αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή φιλοξενία των Ανθοκηπιωτών, στο όμορφο γιορτινό τραπέζι που με πολύ αγάπη ετοίμασαν οι κυρίες της διακονίας του ναού μας, 

    Μεγάλη έκπληξη της ημέρας και "δώρο" για του ιερείς μας, ήταν η απροσδόκητη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.κ Βαρνάβα ο οποίος πέρασε, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην επάνω Ευκαρπία, από τον Ιερό Ναό μας, μαζί με τον Αρχιδιάκονο του π. Παντελεήμονα και τον αδελφό του, Χρυσόστομος και αυτός, για να τους ευχηθεί για την ονομαστική εορτή τους, να ευλογήσει το ποίμνιο της όμορφης Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων, αλλά και να δει "ιδίοις όμμασι" την πρόοδο των εργασιών του επίγειου ναού μας που τώρα χτίζεται με την βοήθεια του Θεού, των Αγίων προστατών μας, του Ιωακείμ και της Άννας, αλλά και της Παναγίας κόρης τους, του Εγγονού τους Χριστού, των αγνώστων προς το παρόν δωρητών και κτητόρων της εκκλησιάς μας, αλλά και της προσωπικής αρωγής και αγάπης του Επισκόπου μας, που πάντα στέργει και ευλογεί τον τόπο μας.
     Μάλιστα κατά την παραμονή του εδώ, ανεβήκαμε όλοι μαζί επάνω στο εργοτάξιο μας, που παρότι ήταν δύσκολη η πρόσβαση του, λόγω των βροχών και των εργασιών, έλεγξε σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους του μελλοντικού ναού μας, έκανε αλλαγές και παρατηρήσεις, μα παράλληλα ευχαρίστησε και ευλόγησε τους εργάτες μας, που και σήμερα ακόμα, παρότι ημέρα πανηγυρική για την Ενορία μας, με την άδεια του προϊσταμένου του ναού συνέχιζαν αδιάκοπα την εργασία τους και τέλος φανερά ευχαριστημένος και "αναπαυμένος", όπως ο ίδιος ομολόγησε, κατέβηκε κάτω, στο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του ναού, και εκεί στο εορταστικό τραπέζι  μας αφέθηκε στην περιβόητη Ανθοκηπιώτικη φιλοξενία, όπου καταφέραμε και αποσπάσαμε ακόμα ένα "δώρο" από τον Δεσπότη μας, το οποίο θα είναι, πρώτα ο Θεός, η παρουσία του στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Μικρή μας Πανήγυρη, την 9η Δεκεμβρίου 2014, για την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννας.




Ευχόμαστε από καρδιάς και στους δυο πατέρες του ναού μας,
Χρόνια πολλά, και ευλογημένα,
καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο,
μα θεάρεστο έργο σας!!! 
Η Ονομαστική εορτή 
των συνεφημερίων του Ιερού Ναού μας.
13/11/2014













 
Και του χρόνου!!! 
TAG