Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Από το"Δεύτε λάβετε φώς..." 
στο "Χριστός Ανέστη..."
         Από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου περίμενε με ανυπομονησία στα σκαλιά του Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, το Άγιον Φώς που έρχεται κάθε χρόνο με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα και κατόπιν μοιράζεται σε όλους τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Ελλάδας και μέσω αυτών σε όλους τους πιστούς κατά την Ακολουθία πριν από την Ανάσταση του Κυρίου, κατόπιν παροτρύνσεως από τους ιερείς μας με το "Δεύτε λάβετε Φώς".
Περιμένοντας το Άγιο Φώς, τακτοποιήσαμε με τους αγαπητούς Επιτρόπους του Ναού μας και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την τελετή της Ανάστασης που θα γινόταν στα σκαλιά του επάνω ναού μας, που σιγά σιγά τώρα κατασκευάζετε και μάλιστα έχει τελειώσει η πρώτη φάση της αποπεράτωσης του, δηλαδή η εξολοκλήρου κάλυψη του ναού με τον τσιμεντένιο σκελετό που τον περιβάλει. 
Το στόλισμα με φοινικόκλαδα της εισόδου της τεράστιας αυλής της εκκλησίας μας, τα μικρόφωνα, τα μεγάφωνα, τα αναλόγια, το χαλί στα σκαλιά μας, ο φωτισμός, τα πάντα ήταν έτοιμα και στην θέση τους για την μεγάλη στιγμή όλων των ενοριτών μας, την σπουδαιότερη δε όλων των Ορθοδόξων, της Ανάστασης του Κυρίου μας, η οποία προηγείται πάντα της δικής μας ανάστασης και ανάτασης.
Όμως το Άγιο Φώς αργούσε και ο π. Χρυσόστομος ανησυχούσε. Ώσπου κάποια στιγμή και με αρκετή καθυστέρηση, γύρω στις 9.30 το βράδυ, κατέφθασε ο Γιώργος Στεφάνου, ο γιος του νεωκόρου του ναού μας, που για πρώτη φορά θα οδηγούσε το Άγιο Φώς στην Ενορία μας, μαζί με τον πατέρα του, τον αγαπητό μας Θεόδωρο και την γιαγιά του, την γλυκυτάτη κα Παρθένα, φέρνοντας το Άγιο Φώς από το αεροδρόμιο, το Φώς αυτό που θα λάμπει, θα φωτίζει και θα ζεσταίνει τις ψυχές μας για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι του χρόνου. 
       Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τελίδης, ο προϊστάμενος του Ναού μας, φορώντας Πετραχήλι, Σταυρό και Επανωκαλύμμαυχο και με το θυμιατό στο χέρι υποδέχθηκε θερμά, θύμιασε και κατόπιν παρέλαβε "το Φώς των Ιεροσολύμων" και το εισόδευσε μέσα στην κατακόμβη του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, που με αυτό όλη η οικογένεια Στεφάνου, άναψαν τα καντήλια της εκκλησιάς μας, ενώ λίγο αργότερα δεύτερος προσκυνητής των Αγίων μας, η κα Σταυρούλα Θεοφάνους, όπως κάθε χρόνο, έφερε και αυτή στο φαναράκι της το Άγιο Φώς, κάνοντας έτσι το τάμα της, μεταφέροντας το από το αεροδρόμιο και μεταδίδοντας το σε όλους τους ναούς των Ενοριών της Νέας Ευκαρπίας, που και πάλι παρέλαβε με κάθε επισημότητα ο π. Χρυσόστομος, ανάβοντας με αυτό η κα Σταυρούλα και τα υπόλοιπα καντήλια στο τέμπλο του ναού μας, αλλά και ο ίδιος του, ανάβοντας με αυτό το ακοίμητο καντήλι της Αγίας Τραπέζης.
Στις 11 το βράδυ χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του ναού μας και άρχισαν να έρχονται οι πιστοί  στην Ακολουθία της Ανάστασης κρατώντας στα χέρια τις λαμπάδες τους σβηστές, για να πάρουν στο σπίτι τους αργότερα το Άγιο Φώς, που ήρθε από τον Πανάγιο Τάφο του Ελληνικού Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, προς ευλογία όλων των Μητροπόλεων της Ελλάδος με την ειδική πτήση που κάθε χρόνο ναυλώνει το Ορθόδοξο Ελληνικό Κράτος μας και το παραλαμβάνει από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο απεσταλμένος της Ελλαδικής Εκκλησίας με τιμές Αρχηγού Κράτους, σύμφωνα με την παράδοση για την οποία πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και πάντα θα λέγονται από τους εχθρούς της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Λίγο μετά τις 11 φάνηκε και ο έτερος συνεφημέριος του ναού, ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης και μαζί με τους ιεροψάλτες μας και με τον πατέρα Παύλο Ιωσηφίδη, που μας τίμησε με την παρουσία του κάνοντας και φέτος Ανάσταση μαζί μας, μαζεύτηκαν πίσω από την Αγία Τράπεζα και σε απόλυτο σκοτάδι έψαλλαν το "Δεύτε λάβετε φώς" και κατόπιν άνοιξε η Ωραία Πύλη και οι δύο ιερείς μας κρατώντας τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φώς το μετέδωσαν στους πιστούς, που είχαν γίνει ένα όμορφο και ευλογημένο κουβάρι μπροστά στον σολέα του ναού για να γίνουν οι πρώτοι που θα το αποκτήσουν και θα το μοιράσουν με την σειρά τους στους αγαπημένους συνενορίτες τους, τους συμπολίτες τους Ανθοκηπιώτες, αλλά και τους προσκυνητές των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, που ήρθαν από παντού για να κάνουν Ανάσταση μαζί μας.
Από εκεί και μετά οι εικόνες που εξελίχθηκαν ήταν τόσο συγκινητικές και όμορφες που οι λέξεις θα ήταν πολύ φτωχές για να τις περιγράψουν, και για ποιόν λόγο άλλωστε, αφού για άλλη μια φορά, ο ιερέας μας προνόησε να τις αποθανατίσουν με τον φωτογραφικό φακό της ιστοσελίδας μας τα παιδιά της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, που τον βοηθούν στο Ιερό και προσφάτως έγιναν από τον Επίσκοπο μας, κ.κ Βαρνάβα, και επισήμως Αναγνώστες των Αγίων Θεοπατόρων, ο Βασίλης και ο Νίκος μας και έτσι να τις δει ο όλος ο κόσμος μέσω του διαδικτύου...όσο μακρυά και αν βρίσκεται.
Έτσι λοιπόν το μόνο που απομένει, μέσω της ιστοσελίδας μας, να σας μεταφέρουμε γράφοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα για την δική μας "Ανάσταση", εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας και στον μικρό και υπόγειο προς το παρόν ναό μας που τώρα κατασκευάζουμε με την βοήθεια του Θεού, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια των αιώνων, η αρχή της ανθρώπινης ελπίδας όλων των εποχών, η μεγάλη αλλαγή στον ρου της ιστορίας, το υπέρτατο αναστάσιμο μήνυμα και ο πιο γλυκός χαιρετισμός των χριστιανών μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μας και για πάντα, το... "Χριστός Ανέστη", για να λάβουμε ως ευλογημένη απάντηση και επαλήθευση όλων των προσδοκιών μας... 
         ...το "Αληθώς Ανέστη" ο Κύριος!!!
*δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό μας υλικό από την Τελετή της Ανάστασης και από την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ 
2015
 Χριστός Ανέστη!!!
*Σε επόμενη ανάρτηση θα δείτε και τον Εσπερινό της Αγάπης που τελείτε ανήμερα του Πάσχα στους Ορθόδοξους Ναούς και απαγγέλλετε το Ευαγγέλιο της ημέρας σε όλες τις γλώσσες ...
TAG